Meerdijk app maakt dode GTST zomercliff bekend

28 augustus 2017 15:12 | soap | Door Televizier

© RTL Nederland

Na een zomer vol gokwerk laten de makers van GTST hun fans niet langer in spanning. Via de speciale Meerdijk app werd onthuld wie de brand in Boks niet gaat overleven.

In de laatste momenten van de zomercliff werd al duidelijk dat er een dodelijk slachtoffer te betreuren zou vallen als GTST weer van start gaat op maandag 4 september. Dat het zou gaan om een oudgediende bleek ook wel omdat zelfs de langvertrokken Jef Alberts (Bartho Braat) wordt opgetrommeld voor de uitvaart.

Afbeelding

Sayonara Sanders

Na wekenlang swipen, galgje spelen en voorwerpen zoeken in de virtuele brandhaard van Boks (het blijft een spelletje) gaf de Meerdijk-app eindelijk het grote geheim prijs: Maxime Sanders (Marjolein Keuning) sterft tijdens de brand.

Volmaakt gelukkig

Ten tijde van de brand was Maxime in haar atelier boven in Boks waar ze genoot van het gezelschap van haar aanstaande man Bill Norris (Bart Oomen). Maxime was net ingegaan op zijn huwelijksaanzoek en genoot met volle teugen van de voorpret die een nieuw leven met Bill leek te gaan bieden. Ze gaf aan volmaakt gelukkig te zijn, maar een beetje soapfan weet dat zoiets een gevaarlijke uitspraak is. Na zonneschijn komt namelijk regen of in dit geval een dodelijke vlammenzee.

Debuut

Marjolein Keuning maakte in oktober 2008 haar soapdebuut en zou in eerste instantie slechts tijdelijk te zien zijn. Ze speelde de rol van Ludo's valse zus echter met zoveel verve dat Maxime Sanders een vaste waarde werd. Haar vertrek is dan ook relatief verrassend: in 2016 was ze al maanden uit de serie toen ze tijdens de zomercliff van dat seizoen naar Frankrijk vertrok met Robert Alberts (Wilbert Gieske). Uiteindelijk keerde Maxime terug om een cruciale rol te spelen tijdens de grote Maddie Everest verhaallijn.

Theater

Dat Marjolein minder vaak in GTST te zien zou zijn, werd al duidelijk toen onlangs werd aangekondigd dat ze vanaf januari de vrouwelijke hoofdrol heeft in de theatervoorstelling You're the top met Paul Groot als de fameuze songwriter Cole Porter. 

Lees ook: Maar gelukkig zijn er ook Meerdijkers die de cliff wel overleven

Meer over