Picnic moet boete betalen aan Max Verstappen wegens reclame

6 september 2017 16:04 | soap | Door Televizier

Picnic had een hele grappige parodie gemaakt op de Jumbo-reclame van Max Verstappen. Maar volgens de rechter is de online supermarkt Picnic in overtreding. Dat gaat geld kosten.

Hoeveel is nog niet duidelijk, de uitspraak met het schadebedrag volgt nog. Volgens de rechter had Picnic geen lookalike van Max Verstappen mogen gebruiken in de reclame: 'De Formule 1-coureur had hiervoor geen toestemming gegeven', staat te lezen in het vonnis.

350.000 euro

En zo heeft de advocaat van Verstappen een goeie dag en die van Picnic iets minder. Nu gaat alles om het schadebedrag draaien. In eerste instantie eiste de advocaat van Verstappen 350.000 euro, maar die claim ging al snel weer van tafel. Hoeveel de racefamilie nu gaat eisen is niet bekend, maar de advocaat zegt dat het hoe dan ook om een pittig bedrag gaat. 'we gaan niet naar de rechter voor 5000 euro.

Gratis publiciteit

Picnic vindt die hoge bedragen maar onzin, het bedrijf kan zich niet voorstellen dat Max erg geleden heeft onder zijn lookalike. Het bedrijf zegt in een verklaring dat het wel fan blijft van de Formule I-coureur die blijkbaar niet zoveel gevoel voor humor heeft. De online supermarkt heeft ook niet veel te klagen, dankzij het ludieke filmpje sleepte Picnic veel publiciteit binnen.

Dit is de originele Jumbo-reclame. Die van Picnic werd na de klacht van het management van Max Verstappen meteen offline gehaald.


Meer over