Soapfans dolblij met GTST-comeback Martine Hafkamp

2 maart 2017 22:13 | soap | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

GTST noemt het de comeback van het jaar, maar de echte fans wachtten al sinds 2003 op de terugkeer van Martine Hafkamp. Tot plezier van velen dook de duivelse diva vanavond weer op in Meerdijk.

Eerlijk is eerlijk, de makers van 's lands langstlopende soap planden de terugkeer van Martine met bijna militaire precisie. De verhaallijn rond de mysterieuze Maddie Everest sluimerde al maanden, zowel via de Meerdijk-app als in GTST zelf. Maar toen RTL een heus pers-event organiseerde om aan te kondigen dat Inge Ipenburg weer terugkomt, viel alles op z'n plek.

Meesterplan

Langzaam maar zeker manipuleerde Martine mensen en zaken in het leven van Ludo Sanders zodat ze hem uiteindelijk kapot kon maken uit wraak voor wat hij haar 12 jaar geleden aan deed. Nu haar meesterplan in volle gang is, Ludo zowel zijn geld als zijn woning kwijt is, keert Martine triomfantelijk terug in Meerdijk met haar familie: dochter Sjors (Inge Schrama) en kleindochter Lana. 

Houden van Hafkamp

De fans waren klaar voor Martine en ze werd dan ook met open armen ontvangen, zo blijkt wel uit de stortvloed aan positieve reacties van fans op Twitter. Al moesten sommige jonge kijkertjes nog even bijgepraat worden.

En toen de personages zelf...

Maar de meeste kijkers waren vooral blij een oude bekende te zien.

Sommige fans sloegen wat door in hun nostalgiedrang...

De groeispurt van Lana

En dan was er nog de kleine kwestie van Martine's kleindochter Lana. Toen Sjors onlangs met haar vertrok richting Rusland omdat Wiet in de problemen zat, kon Lana amper lopen. Maar de tijd kan snel gaan in een soap, inmiddels is Lana elf jaar.

Annie de Rooij

Ook Paul de Leeuw zat te kijken en hij merkte op dat Martine in haar eerste momenten op beeld wel een erg bekend pakje droeg.

Lees ook: Ons interview met Inge Ipenburg over Martine Hafkamp

Meer over