Adoptie

Tranen bij GTST-kijkers bij bevalling tienermoeder Demi

14 Mei 2021 09:21 | soap | Door Demi Schoenmakers

© Screenshot RTL 4
De kijkers van Goede tijden, slechte tijden konden het bij de emotionele aflevering van donderdagavond niet droog houden. Puber Demi beviel van haar zoontje en stond het kindje af aan de adoptieouders.

De afgelopen maanden was te zien hoe Demi Verduyn na een one night stand met de 25-jarige Marwan zwanger raakte. Ze overwoog abortus, maar na veel wikken en wegen besloot Demi het kindje af te staan voor adoptie.

Moederinstinct

In de aflevering van donderdag was te zien dat Demi de bevalling goed had doorstaan. Maar tegen alle verwachting in werd ze direct overvallen door een moederinstinct. Ze wilde haar kind onmiddellijk zien en vasthouden. Het idee dat ze afstand moest doen van haar zoontje Tom leek ineens ondenkbaar. 

Emoties

Tegen alle afspraken in mocht Demi haar zoontje toch even vasthouden. De hele familie Verduyn was aanwezig. De emoties liepen hoog op, niet alleen bij Demi en haar familie maar ook bij de kijkers thuis. Op social media wordt nog altijd vol bewondering gereageerd. De scène in het ziekenhuis raakte veel kijkers. 

Niet veel later kwamen de adoptieouders binnengelopen. Ze hadden eigenlijk een andere naam in gedachten, maar Demi zei stellig dat het kleinetje mannetje Tom heet. Wanneer ze de kamer verlaten, blijft Demi huilend achter. 

Janken

De bevalling en het afstaan van het kindje zorgden voor tranen bij de kijkers thuis. Helemaal in combinatie met het nummer van Jojo, dat gebaseerd is op het verhaal van Demi. De makers hebben het liedje In jouw hart inmiddels op Spotify gezet.

"Wat heb ik zitten janken zeg" en "En dan te bedenken dat er echt genoeg vrouwen zijn die deze moeilijke en verdrietige keuze hebben gemaakt of nog gaan maken. Zó hartverscheurend", klinkt het op Twitter. Volgens de kijkers heeft GTST zichzelf overtroffen met deze aflevering. 

Meer over