Presentatrice

Amber Brantsen over haar nieuwe Formule I-programma bij Viaplay

10 december 2021 11:46 | sport | Door Irma Tomas

© Viaplay
Formule I verhuist naar de nieuwe streamingdienst Viaplay en Amber Brantsen verhuist mee. Zij presenteert vanaf 2022 het studioprogramma rond de F1. Wij spraken haar. 

Amber Brantsen stapte van de NOS over naar Viaplay om daar de studioprogramma's rond de Formule 1-wedstrijden van het seizoen van 2022 te presenteren. Christijan Albers, Giedo van der Garde en Tom Coronel zijn de vast studiogasten. 

Hoe kwamen ze bij jou terecht?
"Ik maak al jaren een F1 podcast voor de NOS. Ik ben natuurlijk een journalist van huis uit en ze willen een wat kritischer koers varen, daarom kwamen ze bij mij uit. In het programma stel ik de vragen die de kijkers thuis hebben. We hebben een poule van analisten die ik kan raadplegen, zo kunnen we inspelen op wat er op dat moment leeft. Tom, Giedo en Chrisitjan zijn vast gasten, maar gaat het in een bepaalde week heel erg over straffen, dan wil je misschien iemand anders in de studio."

Hoe is de fascinatie met de Formule I ontstaan?
"Door mijn vriend (voormalig NOS-nieuwslezer Rachid Finge red.). We kregen 9 jaar geleden een relatie en dan kun je op zondag 2 dingen doen: een boek gaan lezen of meekijken. Hij is al zijn hele leven fan en dan krijg je ook de verhalen mee. Je kijkt niet alleen naar auto’s die rondjes rijden, maar je komt ook veel te weten over de geschiedenis en dan wordt het fascinerend. Het zit ook een beetje in de familie. Mijn oom is autosportjournalist dus thuis werd er ook Formule I en motorsport gekeken."

Wat gaat er anders worden?
"We zijn nog volop in aanbouw, maar we hebben sowieso meer camera’s op en rond het circuit, er is ook een internationale studiosetting in de paddock met experts zoals David Coulthard, Mika Häkkinen, Tom Kristensen, dat zijn de mensen die heel veel race-ervaring hebben maar ook technische analyses kunnen maken. We zijn bij elke race met 15 man aanwezig en dat waren er tot nu toe maar vier"

Vind je spannend?
"Het is spannend omdat het nieuw is. Maar we hebben de vrijheid om dingen te bedenken en die ook uit te gaan voeren. Dat maakt het vooral leuk. We gaan er samen iets moois van maken."

 

Meer over