Hup Holland Hup

Finale Oranje Leeuwinnen tegen VS op veel festivals te zien

7 juli 2019 09:45 | sport | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP
Zul je net zien; je kijkt al tijden uit naar het festival waar je kaartjes voor hebt, maar je bent ook een enorme voetbalfan en wil de finale van de Oranje Leeuwinnen zien. Niet getreurd, want op een groot aantal festivals wordt de wedstrijd tussen de equipe van trainer Sarina Wiegman en de Verenigde Staten gewoon getoond.

Zo is op Down the Rabbit Hole, in het Gelderse Ewijk, de wedstrijd te volgen op een groot scherm. Ook op Wish Outdoor in Beek en Donk en op Muze Misse in Oss worden schermen geplaatst om Oranje naar de wereldtitel te schreeuwen.

Eenheid

Op We Are Electric Weekender, dat in Boxtel plaatsvindt, wordt ook aan de Oranjevraag voldaan. Volgens organisator Paul Brouwer om er als eenheid naar te kijken. "Zeker in deze tijd heeft vrijwel iedereen genoeg MB's en bereik om de wedstrijd op de mobiel te bekijken, maar dan krijg je duizenden mensen die ieder voor zich zitten te kijken."

Theatertoren

Ook op De Parada zijn de verrichtingen van de Oranje Leeuwinnen te volgen. Zondag strijkt het theatergezelschap neer in het Westbroekpark in Den Haag, waar onderin de theatertoren de wedstrijd op grote schermen te zien is. De finale in Lyon tussen Nederland en de Verenigde Staten wordt om 17.00 uur afgetrapt.

Meer over