Ook Wilfred Genee hoopt dat Engeland nu eens het EK Voetbal wint

Wilfred Genee presenteert ook deze zomer Voetbal inside, al denkt hij dat we het geen leuk EK wordt zonder Nederland. "Vanaf de kwartfinales wordt het pas leuk om te kijken.”

Wat gaat Voetbal Inside doen ­tijdens dit EK?

„Op maandag en vrijdag zenden we een uur uit. Eigenlijk is het een verkorte uitvoering van het normale programma, met dit verschil dat het EK centraal staat. Mijn rol blijft hetzelfde: die van presentator, stoker en machinist.”

Wie zijn de kanshebbers voor de titel? 

„Frankrijk, Duitsland, Spanje en hopelijk ook België. Mijn favoriete ploeg is Engeland. Omdat ik het zo mooi zou vinden als Engeland weer eens een internationale prijs wint. Wat toch altijd (net) niet lukt.”

Op welke speler moeten we dit toernooi letten? 

„Als Marcus Rashford van ­Manchester United met ­Engeland meedoet, denk ik dat hij net zo gaat verrassen als hij deed in zijn eerste optredens bij United. Verder denk ik dat Gareth Bale alles uit de kast gaat halen nu Wales er eindelijk bij is. En ik denk dat Polen als ploeg best eens kan verrassen.”

Wat wordt de finale?

„Frankrijk – Duitsland.” 

Komt het nog goed met het ­Nederlands elftal, zijn we er het volgende toernooi weer bij?

„Eerlijk gezegd maak ik me daar nogal zorgen over. De komst van Advocaat als extra assistent kan uiteindelijk ook averechts werken. Een goed resultaat in het eerste WK-kwalificatieduel tegen Zweden is cruciaal.” 

Waarom wordt het toch een leuk toernooi, nu Nederland niet meedoet?

„Dat wordt het niet... bij een EK zonder Nederland mis je toch een beetje de beleving en de ­sensatie. Maar euh, ok, vanaf de kwartfinales wordt het pas leuk om te kijken.”

Het EK voetbal is vrijdag 10 juni begonnen en duurt nog tot en met zondag 10 juli 2016

Meer over:

Reageren