One hundred and eighty!

Wat kun je verwachten van het WK Darts 2023 op Viaplay?

4 november 2022 09:53 | sport | Door Janine van Rooden

© ANP/Robin Utrecht
Op 15 december 2022 begint het WK Darts 2023. En dit jaar gaat het er net iets anders aan toe dan voorheen.

De vertrouwde, knusse studio van RTL 7 wordt namelijk ingeruild voor de nieuwe, frisse studio van Viaplay. De streamingdienst is sinds dit jaar de rechtenhouder van de PDC-toernooien.

Dat zal dus even wennen worden voor de trouwe darts-fans. Tijd om in kaart te brengen wat je kunt verwachten op Viaplay tijdens het grootste dartstoernooi van het jaar.

Presentatoren

Bij de presentatoren waait een frisse wind die Anne-Marie Fokkens heet. Ze is de eerste vrouwelijke darts-presentator van Nederland. Je kunt haar al kennen van Ziggo Sport.

Je kunt daarnaast blijven genieten van de - toch vaak flauwe - grapjes van Koert Westerman. Hij zal Anne-Marie af en toe overnemen.

Wie je niet terug gaat zien is Marcel Maijer, die heeft namelijk een exclusief contract bij RTL en kon dus niet meeverhuizen naar Viaplay.

Analisten

Voor iedereen die niet zo goed tegen verandering kan is er goed nieuws: de analisten blijven allemaal hetzelfde als bij RTL 7. Zo ga je onder anderen Co Stompé, Roland Scholten, Raymond van Barneveld en Vincent van der Voort terugzien.

Bekijk ook: alles over het WK Darts

Commentatoren

Je gaat de vertrouwde stemmen van Jacques Nieuwlaat en Frank Vischschraper gelukkig ook horen, want zij verzorgen als vanouds het commentaar bij de wedstrijden. En dat is toch wel heel erg fijn, want wie weten er nu meer van darts dan zij? Ook dit jaar word je dus weer overladen met allerhande feitjes over darten. Dat wordt genieten!

Verslaggever

En dan nog de kers op de taart: niemand minder dan Arjan - The Feather - van der Giessen is ook van de partij. De verslaggever zal op pad gaan om de stemming bij de darters te polsen voor én na de duels.

Al met al verandert er dus niet zo heel erg veel, behalve dan dat je een abonnement op Viaplay moet hebben om van het wereldkampioenschap te kunnen genieten.

Je ziet het PDC WK Darts 2023 van 15 december 2022 t/m 3 januari 2023 bij Viaplay.

Meer over