Kogel door de kerk

Viaplay Group bemachtigt officieel de Formule 1-rechten tot eind 2029

30 april 2024 14:03 | sport | Door Judith Regeling

© HECTOR RETAMAL / AFP
Het gonsde al even van de geruchten, maar nu blijkt toch echt de kogel door de kerk: Viaplay Group mag sowieso tot eind 2029 de Formule 1 uitzenden!

Dit maakt de streamingdienst zojuist zelf bekend in een persbericht.

Check ook: De complete Formule 1-kalender voor seizoen 2024 

Formule 1

De afgelopen tijd ging het online nergens anders meer over, want: welke aanbieder zou na 2024 de rechten van de Formule 1 in handen hebben? Even leek het erop dat het Ziggo zou zijn, zo hintte Jack Plooij eerder nog, maar niets blijkt nu minder waar. Het is Viaplay gelukt om de rechten te bemachtigen in zowel Nederland, Zweden, Finland, Denemarken, Noorwegen als IJsland voor een historische lange periode van vijf jaar.

Dat betekent dus dat je met een abonnement op Viaplay verzekerd bent van zowel de races, kwalificaties en trainingen, die ook vanaf 2025 live te volgen zijn inclusief lokaal commentaar. Verder blijft de deal tussen Viaplay en F1 TV Pro bestaan en kijk je daarnaast ook nog eens naar de uitgebreide voor- en nabeschouwingen, talkshows, samenvattingen en documentaires.

Reactie

Uiteraard zijn de mensen achter Viaplay dolenthousiast dat ze de Formule 1 in diverse landen mogen blijven uitzenden. "We zijn ontzettend trots dat Formule 1 ook de komende vijf jaar onderdeel is van ons Viaplay aanbod", zo reageert Rogier Lodewick, CEO Viaplay Nederland. "De sport was een belangrijk onderdeel van de lancering van Viaplay in Nederland. Nu, tweeënhalf jaar later, hebben we een geweldig team, een gevarieerd en hoogstaand product en een prachtige toekomst in het vooruitzicht."

Ook Max Verstappen kan het niet laten om te reageren. Hij zegt: "Ik ben heel blij dat Viaplay deze langdurige overeenkomst met Formule 1 heeft gesloten. Zij streven, net als ik, naar perfectie. Ik kijk er dan ook naar uit om onze samenwerking te continueren. Het is geweldig dat Viaplay mijn prestaties dichter bij de kijker brengt."

Meer weten? Lees hier alles over deze streamingdienst.

Meer over