Vanaf 2022

Waar kunnen we volgend jaar naar Max Verstappen kijken?

18 mei 2021 14:51 | sport | Door Irma Tomas

© ANP
Gisteravond werd bekend dat Ziggo de uitzendrechten van de Formule I vanaf 2022 verliest aan het Zweedse bedrijf Nordic Entertainment Group. Maar kunnen wij dan Max Verstappen nog wel zien?

Nordic Entertainment Group bulkt zo te zien van het geld want het bedrijf telde waarschijnlijk 30 miljoen euro neer voor de brullende bolides van de Formule I. Daarnaast koopt het bedrijf ook de uitzendrechten van de Duitse Bundesliga en het darts van RTL 7. 

VIAPLAY

Die sporten worden straks waarschijnlijk uitgezonden op de de eigen streamingdienst VIAPLAY die nu al te zien is in Scandinavië. We kunnen Max Verstappen dus blijven zien, maar daar moeten we dan wel een app op onze televisie installeren en betalen. 

Veronica

Beter zou een andere optie zijn waarbij VIAPLAY een Nederlandse zender de kans geeft om Formule I uit te zenden zodat er geen app nodig is. Een mooie optie zou dan bijvoorbeeld Veronica zijn, een zender die voor iedereen toegankelijk is. 

45 euro

VIAPLAY heeft op dit moment 3,1 miljoen abonnees en vraagt het ongelooflijk hoge bedrag van 45 euro per maand voor een abonnement. Niet veel Nederlanders zullen bereid zijn zoveel te betalen voor een streamingdienst.

De laatste Formule -wedstrijd op Ziggo sport is op 12 december van dit jaar in Abu Dhabi. 

Meer over