Euro 2020

Wesley Sneijder en Marco van Basten analyseren EK bij NOS

26 mei 2021 14:44 | sport | Door Televizier

© ANP
Wesley Sneijder en Marco van Basten analyseren komende zomer het EK Voetbal voor de NOS. De twee oud-internationals zijn toegevoegd aan de poule analisten van het programma Studio Europa.

Op 11 juni start dan eindelijk het EK voetbal 2020, nadat het vorig jaar niet door kon gaan. Oranje is ook van de partij en dus bespreekt de NOS de gespeelde wedstrijden traditiegetrouw in een talkshow, dit jaar Studio Europa. Het programma wordt gedurende het EK beurtelings gepresenteerd door Sjoerd van Ramshorst en Henry Schut. 

Van Basten en Sneijder

De presentatoren worden ook dit jaar weer bijgestaan door een batterij aan bekende analisten en voetballiefhebbers. Onder hen twee hele grote namen, namelijk Marco van Basten en Wesley Sneijder. De twee wereldberoemde voetballers zullen ieder een aantal keer aanschuiven om over het toernooi te praten. Dat maakt de NOS woensdag bekend in een online perspresentatie van de sportzomer. Andere analisten zijn onder anderen Rafael van der Vaart, Ibrahim Affelay en Leonne Stentler. 

Kalvijn en Guus Meeuwis

Ook schuiven er verschillende bekende Nederlanders aan om over voetbal te praten. Onder hen onder meer Guus Meeuwis, Suzanne Schulting en Kalvijn geven acte de présence. Muziekkenner Leo Blokhuis sluit de uitzending iedere dag af met een kort verhaaltje over een bekende sporthit die past bij de EK-gebeurtenissen van die dag.

Het EK voetbal wordt tussen 11 juni en 11 juli gespeeld in stadions door heel Europa. Het toernooi trapt op 11 juni af in Rome met een wedstrijd tussen Italië en Turkije.

Meer over