Wilfred Genee verbaasd over 'graven naar onderwerpen' bij Studio France

Voetbal Inside-presentator Wilfred Genee verbaast zich af en toe over de wijze waarop in Studio France 'gegraven' moet worden naar een onderwerp om over te praten. Dat vertelde Genee in gesprek met het AD.

Wilfred Genee, presentator van RTL-programma Voetbal Insidekijkt als voetballiefhebber bijna altijd naar Studio France. Het valt hem op dat de presentatoren het niet altijd gemakkelijk hebben om het gesprek draaiende te houden.

Voetbal niet boeiend

Het huidige EK voetbal gaat niet de boeken in als het meest spectaculaire kampioenschap ooit. De afwezigheid van actie werkt volgens Genee in het nadeel van Studio France. "Bij Studio France merk je dat ze soms echt de onderwerpen erbij moeten slepen als het voetbal niet zo boeiend is," aldus de presentator tegenover het AD.

Graven naar een onderwerp

"Ik heb tot nu toe bijna elke uitzending gezien. Als voetballiefhebber volg ik alles, maar ik betrap mezelf erop dat ik er vaak wel nog iets anders naast doe. Henry Schut en Rafael van der Vaart doen het prima, heel vakkundig. Als presentator verbaast het mij wel hoe diep ze af en toe moeten graven op zoek naar een onderwerp. Dat lijkt me niet makkelijk." 

Twee uitzendingen per week

Een voetbalprogramma over het regelmatig oersaaie toernooi heeft ook geen baat bij de afwezigheid van het Nederlands elftal. "Daarom ben ik ook blij dat wij niet elke dag een uitzending maken. Nu het toernooi spannender wordt, zou een dag erbij wel leuk zijn. Maar omdat Oranje niet meedoet, zou dagelijks uitzenden echt een kansloze missie zijn." 

Meer over:

Reageren