Wilfred Genee wil Tour du Jour niet veranderen

17 juli 2017 10:48 | sport | Door Televizier

© Ton Kastermans

De kijkcijfers voor Tour du jour zijn de laatste weken niet bepaald denderend, maar presentator Wilfred Genee is niet van plan om het programma helemaal om te gooien.  

Wilfred vindt het jammer dat Tour du jour zo weinig kijkers trekt en noemt het een ‘prima programma’. De wielertalkshow is serieuzer dan andere jaren en heeft dus minder entertainment-gehalte: ‘‘En dat gaan we nu ook niet meer omgooien. Het is een bewuste keuze geweest om het zo te doen. Johan Derksen en René van der Gijp aan tafel zetten is niet de oplossing. Dit is geen voetbal’’, vertelt de presentator tegen het AD. 

De Avondetappe

De afgelopen twee Tour-weken stemden minder dan 300.000 kijkers af op de wielertalkshow van Wilfred en zijn side-kick Micheal Boogerd. De grote concurrent De avondetappe doet het stukken beter en trekt dagelijks rond de 800.000 à 900.000 kijkers. Het praatprogramma zat zelfs al een paar keer boven de één miljoen.

Kwinkslagen

Of Tour du jour volgend jaar weer op tv is, weet de presentator nog niet: ‘‘Daar wordt nu nog helemaal niet over gesproken. De leiding van RTL 7 vindt dat we een goed programma maken, net als de meeste recensenten. Daar ben ik blij mee. De kijkers hebben nog een week de tijd om dat ook te ontdekken’’

Meer over