5 vragen aan The Bachelor

De 32-jarige Rutger Vlaming is de nieuwe 'The Bachelor' op Net 5. Hij probeert zijn droomvrouw te vinden en gaat daarvoor naar Suriname en IJsland. Een interview. 

Je ziet er goed uit en hebt een leuke baan. Waarom heb je dit programma nodig om een vrouw te vinden?
„Ik ben via via benaderd om deel te nemen aan The Bachelor. Ik heb mezelf afgevraagd wat ik moest doen. Als je in korte tijd veel vrouwen ontmoet, is de kans op een klik groter dan wanneer je iemand tegen het lijf loopt in de kroeg. Je kunt in principe overal mensen ontmoeten, maar de vraag was of ik daarvoor de kroeg in wilde gaan of het wilde proberen op mooie locaties zoals Suriname en IJsland.”

Waar knap je op af en wat trekt jou aan in een vrouw?
„Een barbie is voor mij een afknapper. Ik houd niet van vrouwen die constant met hun uiterlijk bezig zijn en altijd make-up op hun hoofd hebben. Er is niet één bepaald uiterlijk dat mij aantrekt; het gaat om het totaalplaatje. Er moet een klik zijn, chemie. Natuurlijk is het ook fijn als een vrouw sportief en avontuurlijk is aangelegd. Wat het innerlijk betreft houd ik van spontaniteit en humor en ik zoek een vrouw met een passie. Ze moet niet afhankelijk zijn, maar ook een eigen leven hebben naast mij.”

Hoe zijn de vrijgezelle dames geselecteerd?
„Van tevoren heb ik aangegeven wat ik zocht. Voor we op reis gingen, wist ik nog niet wie er allemaal mee zouden gaan en dat maakte het extra spannend! Gelukkig kon ik met iedereen goed opschieten.”

In het programma heb je allemaal avontuurlijke dates. Blijf je dat in Nederland ook belangrijk vinden? 
„Ik houd ervan om actief te zijn. Tijdens een zon-zee-strand-vakantie is iedereen vrolijk en merk je niet alle kanten van een persoon op. Suriname biedt de kans om de dames buiten hun comfortzone mee te maken. Op piranha’s vissen hoeft in Nederland niet per se, omdat je in Suriname het uiterste van elkaar al hebt gezien. Thuis zullen we ons dagelijks leven weer oppakken en af en toe gaan mountainbiken, golfsurfen of wintersporten.”

 

Wat vond je van de vorige serie?

„Eigenlijk kende ik alleen de Amerikaanse versie. Ik heb een paar Nederlandse afleveringen teruggezien, maar vond de vorige bachelor niet zó. In mijn ogen was hij een beetje te glad. Ik wil daar zelf dan ook niet op lijken en daarom is de locatie voor mij ook doorslaggevend geweest. We zijn in Suriname actief bezig, doen van alles en beleven veel. Dat geeft goed weer hoe ik ben.”

The bachelor datingshow 20.30 l net 5

Reageren