Alberto Stegeman onderzoekt aangiftes in nieuw SBS-programma Onopgeloste Zaken

Alberto Stegeman gaat vanaf 5 januari 2014 weer op pad om slachtoffers te helpen. Dit keer zijn het gedupeerden van onopgeloste zaken.

In het nieuwe SBS-programma Onopgeloste Zaken verricht Alberto Stegeman onderzoek naar aangiftes die bij de politie op de plank zijn blijven liggen. De onderzoeksjournalist duikt in talloze ‘vergeten’ dossiers: diefstal, oplichting, mishandeling, doofpotten en zelfs verdwijningen.

Onderzoeksteam

Stegeman staat er uiteraard niet alleen voor en krijgt hulp van een onderzoeksteam bestaande uit experts. Ook wordt gebruik gemaakt van bewakingsbeelden en nieuwe getuigen.

Dossiers

Waar de politie de tijd, mankracht of mogelijkheden miste hoopt Onopgeloste Zaken het dossier voor de gedupeerden wel op te kunnen lossen. Als er een doorbraak is kan de politie alsnog worden ingeschakeld.

Reactie SBS

Dat aangiftes op de plank blijven liggen, is een grote frustratie onder veel slachtoffers. Zij voelen zich vaak in de steek gelaten door politie en justitie. De politie mist helaas de tijd, mankracht of mogelijkheden om alle aangiftes snel te behandelen, terwijl veel van die gedupeerden wel acuut hulp nodig hebben. Die hulp gaan wij bieden”, meldt SBS 6 over het nieuwe onderzoeksprogramma.

Theo en Cora

De twee onopgeloste zaken in de eerste aflevering zorgen direct voor de nodige spanning. Theo en Cora deden aangifte bij de politie omdat hun huis was leeggeroofd. Hun persoonlijke spullen werden echter nooit teruggevonden. Onopgeloste Zaken duikt in het dossier en begint een zoektocht. Welke cruciale rol spelen de notaris en makelaar in de zaak?

Voortvluchtige crimineel

In dezelfde uitzending komen twee ondernemers aan het woord die zonder enig resultaat aangifte deden tegen de voortvluchtige crimineel John R. Ook de politie is al lange tijd naar hem op zoek. Aan Alberto en zijn team de schone taak om de crimineel wel terug te vinden.

Onopgeloste Zaken is vanaf 5 januari om 21.30 uur te zien op SBS 6.

Reageren