Alex O’Loughlin over Hawaii Five-0

2 december 2012 15:05 | sterren | Door Televizier

Alex O’Loughlin is een van de hoofdrolspelers in ‘Hawaii Five-0’. Televizier voelde de acteur in Los Angeles aan de tand over dit nieuwe seizoen. 

Alex O’Loughlin (36) komt oorspronkelijk uit Australië, maar na twee jaar Hawaii Five-0 voelt hij zich al behoorlijk thuis op het paradijselijke eiland. Zozeer zelfs dat hij en de Hawaiiaanse surfster Malia Jones enkele weken geleden hun eerste kind samen kregen (hij heeft al een zoon uit een eerdere relatie). O’Loughlin heeft besloten via dit interview de naam van zijn tweede zoon wereldkundig te maken: Lion, Leeuw in het Nederlands. „Hij is nu nog een welpje, en straks de koning van de jungle. Ja, ik leg de lat hoog voor mijn kinderen.” 

Het origineel uit jaren 70

Maar het gaat hier natuurlijk om de serie Hawaii Five-O, de remake van de befaamde misdaadserie uit de jaren zeventig waarin O’Loughlin de hoofdrol speelt als commandant Steve McGarrett. Alhoewel, een remake: met die term is O’Loughlin het niet eens. „De naam van de serie is hetzelfde als die van het origineel, en een aantal personages heeft ook dezelfde naam, maar verder lijken de series niet op elkaar. Het origineel is al zo oud: toen was de wereld een totaal andere plek. Ik vind beide series geweldig. In Australië hadden we vroeger twee zenders en de enige series die ik me kan herinneren zijn The Lucy show en Hawaii Five-O. Magisch vond ik dat programma.”

Steves moeder

Vanavond zendt Veronica de eerste aflevering van het derde seizoen uit en daarin krijgt O’Loughlins personage het meteen voor de kiezen wanneer zijn doodgewaande moeder Doris opduikt. O’Loughlin: „En dan blijkt zij ook nog eens verantwoordelijk te zijn voor de dood van zijn vader en voor heel veel andere zaken. Dat werkt door in de relatie met zijn vriendin. Dus er staat genoeg te gebeuren dit seizoen. Dat vind ik ook het goeie aan Hawaii Five-O: je hebt de witte stranden, mooie mensen, ontploffende dingen, maar ook mooie, menselijke verhaallijnen. Dat laatste is waarom mensen volgens mij kijken.”

007: Alex O’Loughlin

In 2005 was O’Loughlin even beroemd, omdat hij auditie mocht doen als 007. Hij verloor de rol uiteindelijk aan Daniel Craig. Maar het nieuws is nu dat O’Loughlin nu weer wordt genoemd als de opvolger van Craig. Het zou dus goed kunnen dat we met de volgende James Bond spreken. Als het aan O’Loughlin ligt, is dat precies wat er gaat gebeuren. „Schrijf maar op dat ik graag wil. Misschien lezen ze het wel.”

Meer over