Anouk bedreigd door Zwarte Piet-fans

In mei was Anouk nog de heldin van het land toen ze meedeed aan het Eurovisie Songfestival, maar nu is de zangeres de gebeten hond omdat ze niet van Zwarte Pieten houdt.

Anouk mengde zich vrijdag op haar Facebookpagina in de grote Zwarte Pieten-discusse met de volgende tekst: ’Wat staan wij Nederlanders voor lul! Niet één gemeente in Nederland die het eens anders wil gaan aanpakken. Ga je schamen!’ Dat zorgde voor flink wat kritiek van haar volgers. 

Haters

Maar daar liet Anouk zich natuurlijk niet door uit het veld slaan: ’Ik wil nog geen cent aan jullie ugly haters (en een paar racisten) verdienen. Effe de bezem er doorheen. Soms moet dat gewoon. Jullie mogen ook mij 'bannen' hoor, scheelt mij weer', schreef de zangeres.

Twitter

Ook die opmerking maakte veel los onder haar volgers. Anouk was zo goed een paar van de reacties op haar Twitter-account te delen. En die zijn behoorlijk schokkend. Een voorbeeld:

 

Block

En dit is dan nog bij lange na nog niet het ergste bericht dat Anouk mocht ontvangen. Er zit zelfs een verkapte doodsbedreiging tussen de posts. Begrijpelijkerwijs heeft de zangeres haar buik vol van deze teksten. Ze plaatste dan ook de volgende oproep: ’Al die mensen die bij de comments laten weten dat ze het zo erg vinden allemaal, haal die achterlijke Zwarte Pieten-avatars weg, of block mijn FB aub. Ga weg. Alvast bedankt. x Anouk'

Reageren