Arjan Ederveen over Strictly Come Dancing

Nog één nachtje slapen en dan dansen acht BN’ers de sterren van de hemel in Strictly Come Dancing. Televizier.nl sprak met Arjan Ederveen.

Arjan Ederveen, de nestor van het stel, zet samen met de professionele danseres Janneke Vermeulen zijn beste beentje voor. Vanaf aanstaande zaterdag zijn ze te zien in Strictly Come Dancing.

Heb je er beetje zin in?
“Ik heb er hartstikke zin in. Ik vind het spannend om te doen, want ik heb nog nooit eerder gedanst. Eigenlijk acteer ik dat ik geweldig dans. Het mag alleen niet als acteren uitzien.”

Heb je je een beetje goed voorbereid?
“We zijn een maand bezig geweest met de voorbereiding. Maar emotioneel ben ik er al een jaar mee bezig. Het was voor mij een tropenjaar. Daarnaast word ik ernstig beperkt door mijn fysieke kunnen. Ik ben druk aan het lijnen, want mijn buik zit nog wat in de weg. Maar dan nog…. Ik zie mezelf echt geen lift doen, hoor. Of zo’n sliding.”

Wie gaat er winnen?
“Wij gaan winnen! We maken de meeste kans, want coach Janneke is de beste die er is.”

Waarom heb je besloten om mee te doen?
“Ik vind het spannend om te leren dansen. Door met het programma mee te doen, krijg ik gratis privéles, haha. Of ik typetjes ga doen? Daar heb ik aanvankelijk wel aan gedacht, ja. Een aantal karakters uit bijvoorbeeld Theo & Thea of Kreatief met Kurk lenen zich daar wel voor. Maar ik begin er steeds meer aan twijfelen. De show heet niet voor niets Strictly come Dancing.”

Wat is je favoriete dans?
“Hoe gaat de ene met al die korte pasjes? [Janneke schiet te hulp:] –“De Quickstep?” “Quickstep! Ja, dat is hem.”

Waarin herkennen we de Ederveen-dans?
“Ik vind het jammer dat stijldansen zo stijf van de wetmatigheden staat. Alle houdingen en pasjes zijn tot in detail bepaald. Er blijft dus heel weinig ruimte voor eigen invulling; ik kan hooguit iets met mijn gezicht doen.” 

Reageren