Arjen Lubach in Zomergasten 2016

29 juni 2016 09:06 | sterren | Door Televizier

Na premier Mark Rutte en schrijver Griet Op de Beeck is nu de derde Zomergast bekendgemaakt: op zondag 7 augustus zal schrijver, cabaretier en televisiepresentator Arjen Lubach te gast zijn bij Thomas Erdbrink. 

Lubach won afgelopen maand de Zilveren Nipkowschrijf voor zijn satirische talkshow Zondag met Lubach. Een bekend item uit dit programma was het burgerinitiatief van de presentator om Farao der Nederlanden te worden, een protest tegen de huidige monarchie. Samen met Buro Renkema maakte Lubach satirische items voor onder andere Koppensnellers, Pauw en Witteman en De Wereld Draait Door

Schrijver

De eerste roman van Lubach verscheen in 2006: Mensen die ik ken die mijn moeder hebben gekend. Later schreef hij Bastaardsuiker (2008) en Magnus (2011), waarvoor hij de Publieksprijs van de Dioraphte Jongeren Literatuurprijs won. Voor zijn boek IV (2013), een thriller met twee eindes, werd hij genomineerd voor de Gouden Strop. Lubach schreef ook scenario's voor de films De Goudfazant en Midzomernacht.   

Jelle

Tussen 2002 en 2014 stond Lubach in het theater met onder andere de improvisatie comedygroep Op sterk water en in 2012 won hij de finale van televisiequiz De Slimste Mens. Ook scoorde Lubach in 2001 onverwachts een nummer 2 hit met Jelle, een Friese parodie op het nummer Stan van de Amerikaanse rapper Eminem. 

De uitzending van Zomergasten met Arjen Lubach is zondag 7 augustus om 20.15 uur te zien op NPO 2. 

Meer over