Baard NOS-nieuwslezer Jeroen Tjepkema moet eraf

Al enkele dagen presenteert Jeroen Tjepkema het NOS Journaal met een baard. Dit valt helaas niet bij iedereen in de smaak. Tjepkema kreeg veel kritiek op zijn behaarde gezicht.

Jeroen Tjepkema vond het blijkbaar tijd voor een kleine metamorfose en besloot zijn baard te laten staan. Veel mensen vinden de baard onprofessioneel staan of gewoonweg lelijk.

Men's Health

Ook hoofdredacteur van het tijdschrift Men's Health, Jan Peter Jansen, heeft zijn zegje klaar over de baard: “Dit is niet de baard waar je mee wakker wilt worden. Zelf niet, en je kijkers al helemaal niet. Als nieuwslezer moet je toch een bepaalde autoriteit uitstralen, maar deze baard leidt te veel af. Ik zou dan ook adviseren hem te trimmen. Een baard als deze is de reden dat ik zelf geen baard heb", meldt Jansen aan Spits.

Thijs Willekes

Gelukkig is daar visagist van de sterren én baarddrager Thijs Willekes om Jeroen Tjepkema wat tips te geven. "Zo’n peper en zout-kleurige, grijsachtige baard maakt het er esthetisch gezien niet beter op. Een donkere kleur contrasteert meer met het gezicht.”

We zijn benieuwd of Tjepkema de tips zal opvolgen.

 

Reageren