Bas van Werven en Ruud de Wild naar BNR Nieuwsradio

1 juli 2016 14:21 | sterren | Door Televizier

© Ruud van Gessel - AVRO

BNR Nieuwsradio haalt twee bekende namen en stemmen binnen: Ruud de Wild en EenVandaag boegbeeld Bas van Werven maken dit najaar hun opwachting bij de radiozender.

Voor Van Werven is het een terugkeer op het oude nest. Hij is zelfs een van de medeoprichters van het commerciële radiostation. In 2010 maakte hij de overstap naar (toen nog) TROS waar hij uitgroeide tot een van de bekendste gezichten van EenVandaag

De Ochtendspits

Vanaf maandag 5 september is Van Werven iedere werkdag tussen 6.00 en 10.00 uur te horen in De ochtendspits, het programma dat hij zes jaar geleden overdroeg aan Humberto Tan die het stokje doorgaf aan Tom van 't Hek. Hij stopt omdat hij na 3.5 jaar om 4.00 uur opstaan op is. Bas heeft zin in zijn nieuwe oude job: "Het is geweldig om terug te kunnen keren naar dit prachtige radiostation en dit mooie tijdstip. Ik heb de afgelopen jaren met veel plezier bij EenVandaag gewerkt, maar BNR is altijd in mijn hart gebleven."

Ruud de Wild

Ook Ruud de Wild maakt 5 september zijn BNR debuut in het gloednieuwe middagprogramma Ask me anything van 14.30 tot 15.00 uur. De titel spreekt voor de inhoud: De Wild gaat elke dag vragen van luisteraars over actuele nieuwsonderwerpen proberen te beantwoorden. Daarnaast zijn er plannen voor een doorstart van Ruuddewild.nl. Voor Ruud komt hiermee een eind aan een radiostilte die zo'n 1.5 jaar duurde.

Marconi

Begin 2015 werd zijn contract bij 538 niet verlengd omdat de radiozender de voorkeur gaf aan de Coen en Sander Show. Afgelopen oktober won hij de Marconi Oeuvre Award, wat volgens de vakjury vooral bedoeld was als aanmoedigingsprijs

Meer over