Nieuw tv-project

Beau van Erven Dorens maakt programma over armoede

2 september 2022 14:43 | sterren | Door Marjolein Vos

© William Rutten
In een nieuw sociaal-maatschappelijk project wil Beau van Erven Dorens armoede aan de kaak stellen. De presentator en televisiemaker vindt armoede een groot probleem in Nederland. "Straks zijn er een miljoen mensen die daaronder lijden", aldus Van Erven Dorens aan het AD.

Inmiddels heeft de presentator een hoop sociaal-maatschappelijke televisieprogramma's op zijn naam staan. Armoede was in Het Amsterdam project en Het Rotterdam project al eerder een onderwerp. Met andere programma's als Beau’s Five days inside en Beau in Floradorp liet Beau andere thema's zien. 

Gezinnen

De televisiemaker en presentator vertelt aan het AD dat er in zijn nieuwe programma gezinnen gevolgd worden. Zo willen ze kijken of het door te helpen lukt om de gezinnen te leren om zichzelf te helpen. "Als mensen in de schulden raken komen ze daar ontzettend moeilijk uit. Sterker nog, vaak lopen die schulden alleen nog maar verder op. Gezinnen kunnen er aan onderdoor gaan. Ze zijn ongelukkig. Kinderen gaan zonder eten naar school. Er kan geweld ontstaan. Mensen kunnen uit huis geplaatst worden. Het is verschrikkelijk", vertelt Beau.

Beau produceert het programma zelf met zijn eigen bedrijf en waarschijnlijk is het volgend jaar op televisie te zien bij RTL.

Meer over