Bert van der Veer moest sappige details uit Patricia Paay trekken

Bert van der Veer lijkt met de biografie 'La Paay' zijn eerste bestseller getikt te hebben. Het kostte hem wel wat moeite om alle sappige details uit Patricia Paay te trekken.

Bert van der Veer heeft een interessante schrijfcarrière; hij schreef al 22 boeken, waaronder eentje over zijn gevecht tegen aambeien, maar die werden geen van allen een bestseller. De biografie die hij over La Paay schreef is daarentegen een groot succes.

Patricia Paay

Zelf had Patricia Paay graag een boek gemaakt over fitness, beauty en plastische chirurgie. Maar dat leek Van der Veer niet zo interessant. Hij trok dan ook al zijn vrouwenkennis uit de kast om Patricia te laten praten over haar bedpartners Waylon, John de Mol en David Bowie.

Zo had hij een paar trucjes om La Paay aan het praten te krijgen: "Ik heb als man een paar lesjes uit mijn hoofd geleerd als het om vrouwen gaat. Dat je niet te snel je mening moet geven als je met ze praat en dat je niet te snel naar een oplossing moet zoeken voor de problemen die ze aandragen", aldus Bert in de Volkskrant.

Eva Jinek

Verder laat de programmamaker en schrijver weten graag een boek te willen maken over Eva Jinek. Hij is namelijk erg onder de indruk van de blondine: "Ze kan een heel eind met haar gasten meezeilen, maar het roer ook plotseling met een ruk omgooien en haar tanden laten zien. Mevrouw doet haar huiswerk zo goed dat je als ondervraagde ineens hartstikke klem komt te zitten."

Reageren