Diervriendelijke beastmode

BN'ers topfit dankzij vegan lifestyle

10 december 2019 15:32 | sterren | Door Jef Willemsen

© SBS
Een nieuwe trend in fitnessland: in vorm komen door volledig vegan te leven. Binnen korte tijd zijn met die methode mooie resultaten te bereiken, zo laten diverse BN'ers zien.

Uitgerekend in de calorierijke decembermaand je leef- en eetpatroon omgooien valt niet mee, maar de volgende bekende Nederlanders waagden de gok.

Maurice Lede

BNNVARA-presentator Maurice Lede is voor zijn werk veel op reis en voelde zich al een tijdje uit vorm. Om zichzelf helemaal klaar te stomen voor een wekenlange opnameperiode van 3 op reis besloot hij zich een maand over te geven aan een streng vegan voedingsregime, inclusief intensieve trainingen. Maurice moest een totaal nieuwe manier van eten ontdekken en boodschappen doen was vooral in het begin een avontuur. Maar de resultaten mogen er zijn.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Ik wil deze foto met jullie delen omdat ik trots ben op mijzelf en @elite_trainers vanwege wat wij in korte tijd hebben bereikt. Ik ga vol energie en met megaveel zin op reis! 💪 Voor deze #veganfit maand zat ik niet lekker in mijn vel. Mentaal was ik moe & fysiek voelde ik me zwak. Door mijn eetpatroon drastisch om te gooien en te sporten volgens een strak schema wilde ik mijzelf prikkelen en lichamelijk terug op de rails krijgen. Het vele plantaardige eten kwam mij soms de strot uit en halverwege leek zoveel eten mij zinloos als je een strakker lijf wilt. Maar @sanderkoewe hield me scherp en zijn voorspelling kwam uit... Ik behield mijn gewicht, verloor 5% vet en kwam aan in spier. Dat ik mij -zonder enig dierlijk product- zó sterk en fit kan voelen vind ik oprecht verbazend. Daarom ga ik nog minder vlees, vis én nu ook minder zuivel nuttigen voor een betere & eerlijkere balans. Thanks voor alle reacties, foodtips & vooral dank @elite_trainers voor deze heerlijke uitdaging 👊 Meteen een volgende: hoe houd ik dit op reis vast...? 🤩 #vegan #fit #fitnessmotivation

Een bericht gedeeld door Maurice Lede (@mauricelede) op

Charly Luske

Momenteel is Charly Luske te zien in Dancing on ice waar de 41-jarige entertainer de afgelopen weken hard voor getraind heeft. Een zo goed als vegan-levensstijl heeft vruchten afgeworpen, zo laat hij zien op Instagram. Luske was alles behalve uit vorm, maar het harde trainen en de plantaardige levensstijl hebben hem toch nog wat strakker en gespierder gemaakt dan hij al was.

Miro Kloosterman

Dat vegan leidt tot een strak en gespierd lichaam is geen nieuws voor Miro Kloosterman. De oud-GTST acteur is al sinds 2013 volledig vegan en zelfs glutenvrij. Hij verdient de kost tegenwoordig niet alleen als model maar ook als health coach en mag graag laten zien dat zijn methode werkt.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Still #vegan still have some muscle left after 6 years.

Een bericht gedeeld door Miro Kloosterman 🌱 #VEGAN 🕊 (@healthcoachmiro) op

Meer over