Boer zoekt Vrouw-boer Willem gaat de politiek in

21 maart 2014 16:11 | sterren | Door Televizier

Willem, de boer die in 2012 meedeed aan Boer zoekt Vrouw, maakt een carrièreswitch. In het Gelderse Lochem heeft hij bij de gemeenteraadsverkiezingen een zetel weten te bemachtigen voor GroenLinks.

Het Algemeen Dagblad meldt dat Willem in Lochem op nummer drie stond voor GroenLinks en dat het nog wel even spannend was of de derde zetel gehaald zou worden.

Loeispannend

“Het was loeispannend want ik stond als nummer 3 op de kieslijst. Exact dat aantal zetels hebben we in de wacht gesleept. Ik, iemand die zijn gedachten goed op papier kan zetten, heb veel zin in dit politieke avontuur. Lochem moet groen blijven en aantrekkelijk worden voor toerisme”, aldus de homoboer.

Nog steeds geen partner

Willem is ondanks het programma Boer zoekt Vrouw nog single. “Ja, maar erg is dat niet. In mijn Boer Zoekt Vrouw-tijd was ik naarstig op zoek. Nu is mijn instelling: ik zie wel.” De boer houdt zijn ogen in ieder geval goed open, ook in de gemeenteraad: “Ik ken ze nog niet allemaal. Misschien zit er iets leuks bij. Desnoods van een andere partij. Want twee politieke stromingen op één kussen moet kunnen.”

In oktober 2013 stopte boer Willem met zijn dynamische zorgboerderij.

Meer over