Goed nieuws!

BZV-Jan geeft gezondheidsupdate: 'Voor het eerst weer op de shovel geklommen'

20 juni 2022 17:08 | sterren | Door Janine van Rooden

© Hans-Peter van Velthoven

Boer Zoekt Vrouw-Jan liet onlangs weten te lijden aan een spierziekte. De boer laat nu opnieuw van zich horen, maar deze keer met goed nieuws: hij is aan de beterende hand! 

Boer Jan deed in seizoen 2014-2015 mee aan Boer Zoekt Vrouw en emigreerde vorig jaar met zijn grote liefde Rianne naar Denemarken om daar een melkveebedrijf te starten. Begin april kwam er een donker hoofdstuk in hun sprookje toen Jan te horen kreeg dat hij aan het Guillain-Barré Syndroom lijdt. Hij werd behandeld in een ziekenhuis en moest daarna herstellen in een revalidatiecentrum. Veel meer dan afwachten konden hij en Rianne op dat moment niet doen. In een gesprek met De Telegraaf vertelt Jan hoe het nu met hem gaat en dat is gelukkig een stuk beter dan in april.

Aan het werk

Na drie heftige maanden is Jan weer thuis bij zijn gezin en heeft hij zelfs alweer zin om aan het werk te gaan. "Ik ben nog niet de oude, maar ik ben net voor het eerst weer op de shovel geklommen." De boer is nog afhankelijk van medicatie om zenuwpijnen te bestrijden die door de spierziekte worden veroorzaakt, maar dat houdt hem niet tegen. "Ik ben gewend aan fysiek werk, alleen ben ik aan het eind van de dag wel moe in m'n benen."

Behandeling

Tot nu toe lijkt het herstel soepel te verlopen. Waar Jan vorige week nog met een rollator uit het revalidatiecentrum kwam loopt hij nu al zonder hulpmiddelen. Ook Rianne heeft er vertrouwen in dat het allemaal goed gaat komen: "De behandeling slaat gelukkig heel goed aan."

Meer over