Britt Dekker is trots op wat ze heeft bereikt sinds Take Me Out

Britt Dekker is niet meer weg te slaan van de Nederlandse tv. Sinds een paar weken maakt ze met vriendin Ymke Wierenga Waar Rook Is... Zijn Britt en Ymke’. Britt vertelt aan Televizier.

Voor de mensen die het nog niet gezien hebben: wat is Waar rook is... zijn Britt & Ymke voor ­programma?

"Er wordt heel veel geschreven over bekende mensen en wij gaan uitzoeken wat wel of niet waar is. Het is een glamour­programma. Ymke gaat naar de feestjes, naar de rode loper, mensen interviewen en kleding beoordelen.

Maar ik heb niks met mode, dus ik heb een eigen onderdeel: ‘celebritty’ jump. Daarin test ik of BN’ers kunnen paardrijden. Ik ben gek van paarden en BN’ers doen alles om op tv te komen. Misschien wordt dat ooit nog eens een programma op zich.”

Waarom zijn jullie een goed duo?

"Ik denk dat de leden van een duo niet hetzelfde moeten zijn, anders kun je net zo goed in je eentje zijn. Carlo en Irene zijn een jongen en een meisje, die hebben het geslachtsverschil, en Ymke en ik zijn totaal verschillend.

Ymke is heel cynisch en ik ben altijd optimistisch, we vullen elkaar aan. Alles wat ik niet heb, heeft Ymke en andersom. Denk ik. Zoiets.”

Ergeren jullie je weleens aan elkaar?

"We hebben allebei dingen die de ander irritant vindt. Ik vind bijvoorbeeld dat Ymke door mij heen praat. Maar zelfs met je verkering heb je wel dingen waaraan je je ergert. We zijn geen Geer en Goor, we haten elkaar niet.”

Vind je dat jullie goed zijn in tv-maken?

"We hebben eerst pure reality-tv gemaakt, dan hoef je alleen maar jezelf te zijn. En iedereen ís zichzelf, dus dat is geen kunst. Toen hebben we die wereldreis gemaakt en deden we meer verslaggeving en maakten we filmpjes.

Daarna hebben we de talkshow Britt & Ymke Stellen Vragen gedaan. En hoe slecht het af en toe ook ging, we waren wel mooi talkshowhosts. En nu zoeken we dus dingen uit. Ik vind het best cool dat ik sinds Take Me Out zo ver ben gekomen. Ik ben pas 21 en heb al zo veel gedaan. Ymke en ik zijn de jongste personen ooit die een contract hebben ­gekregen bij RTL.”

Wat doe je als je niet op tv bent?

"Ik handel af en toe in paarden. Dan koop ik een paard, rijd ik hem door en verkoop hem weer. Laatst kocht ik een paard voor heel weinig geld en die schijnt nu heel goed te zijn. Maar we hebben dat contract bij RTL en we krijgen elke maand betaald, dus we kunnen ook lekker niks doen.”

Waar Rook Is...Zijn Britt en Ymke

Waar Rook Is...Zijn Britt en Ymke zie je elke dinsdag om 21.30 uur op RTL5.

Reageren