'Bij BN'ertjes gaat het snel zweven in het hoofd'

Britt Dekker kent nog veel meer Matthijsachtige misstanden bij tv-programma's

29 november 2022 19:23 | sterren | Door Jef Willemsen

© ANP
Britt Dekker is niet verbaasd door het schandaal rond Matthijs van Nieuwkerk. De presentatrice verwacht zelfs dat er binnen afzienbare tijd nog veel meer verhalen over vakgenoten naar buiten komen.

Dekker laat zich in RTL Boulevard voor het eerst publiekelijk uit over de kwestie Matthijs van Nieuwkerk en het grensoverschrijdend gedrag bij DWDD, waar ze geregeld als gast en tafeldame aanschoof. 

Niets gemerkt

Zelf heeft Britt nooit iets gemerkt van de slechte werkomstandigheden op de redactie: "Gasten kregen nooit iets mee. Ik kwam om 18.00 uur binnen en kreeg een bak friet, dat vroeg ik altijd, en dan maak je nooit iets mee. Maar da's het hele probleem: het gebeurt achter de schermen. Ik vind het supererg". 

Wandaden

De altijd pijnlijk eerlijke Britt voegt daar aan toe: "Er zijn er genoeg die zich zo gedragen hebben. Iedereen kan een beetje rondvragen in het vak. We kennen ze allemaal. Maar het is niet aan mij om die namen bekend te maken. Maar ik kan je zeggen: er komen er nog genoeg aan."

Ego

Als mogelijke verklaring voor de misstanden noemt Britt de wijze waarop beroemdheden behandeld worden: "Het gaat snel zweven in je hoofd bij BN'ertjes. Ik was eens een half uur te laat bij opnames. Mijn moeder was mee en die keek verbaasd toe hoe ik koffie en broodjes kreeg. Mijn moeder zei: "Hoezo krijg je dat allemaal? Je bent te laat... Je moet op je flikker krijgen!" Toen dacht ik: ja, we zijn de realiteit soms snel kwijt."

Topsport

Britt moet niets weten van het argument dat live tv maken nu eenmaal topsport is waar dergelijke praktijken gebeuren: "Ik doe nu topsport met George (haar paard, foto rechts). Da's ook pittig. Maar daar ga je samen voor die gouden medaille. Maar wat hij (Matthijs - red) doet is in z'n eentje voor goud gaan. De anderen boeien hem niet. Dat is niet okay en dat maakt het geen topsport." 

Meer over