Wacht tot oudejaarsconference

Claudia de Breij weigert inhoudelijk te reageren op DWDD-gate

22 november 2022 21:35 | sterren | Door Jef Willemsen

© ANP
Claudia de Breij heeft voor het eerst officieel gereageerd op de onthullingen in de Volkskrant over haar collega Matthijs van Nieuwkerk en de verziekte werksfeer bij DWDD. 

Claudia de Breij presenteerde tussen 2006 en 2008 steevast de maandageditie van De wereld draait door. In tegenstelling tot andere DWDD-prominenten als Paul Haenen, Leo Blokhuis en Özcan Akyol hulde ze zich tot op heden in stilzwijgen.

Guido den Aantrekker

Claudia's beslissing niets te zeggen kwam de doorgaans uitgesproken komiek op kritiek te staan. Zo verweet Story-baas Guido den Aantrekker haar in Shownieuws hypocriet te zijn: "Toen dat hele geval met Johan Derksen gebeurde, met die kaars, noemde zij hem ‘de h**r van John de Mol’. Ze zit altijd front row als moreel geweten van Nederland als dit soort dingen gebeuren. Ik heb haar nu niet gehoord."

Reactie Claudia

Na een kleine week doorbreekt De Breij de stilte. Via haar management laat ze weten niet te willen reageren op de situatie en alles te bewaren voor de oudejaarsconference die ze dit jaar voor de tweede maal mag verzorgen. Wel voegt ze aan haar statement toe te hopen dat dat "het tegen die tijd een beetje is overgewaaid."

Stand by your man

Ook na haar vertrek als presentatrice van DWDD bleef De Breij een goede vriendin van de show. Ze stak haar bewondering voor het programma en Matthijs niet onder stoelen of banken, zo was onder meer te horen tijdens het tienjarig jubileum van de talkshow.

Meer over