Dave Roelvink speelt moordenaar Barabbas in The Passion

31 maart 2015 15:03 | sterren | Door Televizier

© SBS - Elvin

Een opmerkelijke keuze in de casting van The Passion: Dave Roelvink, die wordt vervolgd voor diefstal, speelt moordenaar Barabbas.

Dave Roelvink is via zijn vader Dries gevraagd voor een rolletje in het KRO/EO-muziekspektakel The Passion, meldt De Telegraaf. Dave speelt Barabbas, die in het Nieuwe Testament als moordenaar wordt omschreven. Barabbas werd in plaats van Jezus vrijgelaten bij de kruisiging.

Dave Roelvink

Een opmerkelijke castingkeuze van de KRO en de EO, omdat Dave zich nou niet bepaald als een engeltje heeft gedragen de afgelopen tijd. De zoon van Dries wordt verdacht van een juwelenroof in het huis van de familie Pach en was ook nog eens te zien op een seksfilmpje met de dochter des huizes. Binnenkort moet Dave voor de rechter verschijnen.

Glenn Helder

Bij de casting van The Passion gaat de bad guy-rol Barabbas wel vaker naar BN'ers die in opspraak zijn geraakt. Vorig jaar werd het personage gespeeld door oud-voetballer Glenn Helder, die ooit veroordeeld is voor mishandeling, diefstal en wapenbezit. In 2013 was oud-wielrenner Thomas Dekker als Barabbas te zien. Dekker werd een paar jaar eerder tijdelijk geschorst vanwege dopinggebruik.

De Roelvinkjes

De vervolging van Dave Roelvink lijkt geen effect te hebben op zijn verschijning op tv. Dinsdagavond zendt RTL 5 de laatste aflevering van reallifesoap De Roelvinkjes gewoon uit. RTL liet weten dat de Sterren Springen-deelnemer pas schuldig is als hij wordt veroordeeld. De KRO en de EO lijken daar net zo over te denken.

Lees ook:
Storm van kritiek op ongelovige Jezus in The Passion.

Meer over