Dionne Stax huppelt over de Vierdaagse-finish

22 Juli 2016 16:57 | sterren | Door Televizier

© Twitter Dionne Stax

Dionne Stax heeft de laatste dag van de Vierdaagse volbracht. Na 160 kilometer lopen kwam de NOS-presentator huppelend aan bij verslaggever Harm Edens, die haar opwachtte bij de eindstreep.

"Als ik morgenvroeg wakker word, ga ik de Vierdaagse zó missen!" zei Dionne bij haar finish, die live te zien was in de uitzending op NPO 2. Ze leek nog even energiek als altijd, maar stiekem heeft ze best pijn. "Het gaat nu wel weer goed, maar ik ben ook heel moe."

Regen

De laatste dag van het wandelevenement begon met stortende regen. Een heel verschil met de zonnige dagen hiervoor. "Dag 1 tot en met 3 was alleen maar zweten, ik was één groot zoutblok", lachte Dionne. "Dag 4 was: poncho aan, poncho uit."

Warmte

Iets eerder op de route sprak Dionne al met verslaggever Ardy Stemerding. Ze gaf toe dat het haar zwaarste Vierdaagse ooit was. "Ik zeg dat niet snel, maar ik heb hem nu voor de achtste keer gelopen en ik denk dat ik dit jaar wel de meeste moeite heb gehad. Ik kan heel slecht tegen warmte."

Leeftijd

Vandaag nam Dionne extra pauzes. "Ik moest soms echt even zitten. Ik dacht dat het kwam doordat ik niet genoeg heb getraind, maar toen hoorde ik van een medewandelaar dat het misschien toch aan m'n leeftijd ligt. Ik schijn ook wat ouder te worden." Onzin, zo lijkt het, want aan de finish zag Dionne er nog steeds jong en fris uit:

 

Meer over