Dionne Stax volbrengt loodzware Vierdaagse-dag: "Als een kind zo blij"

20 Juli 2016 14:51 | sterren | Door Televizier

© Twitter Dionne Stax

NOS-presentator Dionne Stax doet voor de achtste keer mee aan de Nijmeegse Vierdaagse. Door de enorme hitte was de tweede dag loodzwaar. Maar: de nieuwslezeres heeft nog geen blaren.

Dionne startte woensdagochtend al rond 5.00 uur voor de tweede dag. Op Twitter liet ze weten nog geen blaren te hebben. Wel had ze aan de eerste dag behoorlijke spierpijn overgehouden.

 

Ondanks de vroege start merkte Dionne al snel dat het weer erg warm werd. Om zich te beschermen tegen de brandende zon smeerde ze zich goed in. Rond het middaguur bezweek haar telefoon bijna aan de zinderende hitte.

Rond 14.30 uur kwam Dionne over de streep voor vandaag. Nog twee dagen te gaan!

Zooitje ongeregeld

Dionne leerde tijdens haar eerste Vierdaagse, acht jaar geleden, een 'heerlijk zooitje ongeregeld' kennen, vertelt ze op de site van de NOS. Met diezelfde mensen loopt ze nu nog steeds jaarlijks rond in Nijmegen.

Therapeutische werking

Sinds haar eerste Vierdaagse is ze gegrepen door het wandelevenement. "Op de plek waar vier dagen lang de hele wereld samenkwam, van Suriname tot Afghanistan, van burger tot militair, was mijn wereld nog nooit zo klein en overzichtelijk geweest. De Vierdaagse had een bijna therapeutische werking op mij."

Afzien

"Ja, we hadden pijn. En ja, het was afzien", herinnert Dionne zich. "Maar volgend jaar zouden we het zo weer doen. Want hoe fijn is het om te merken dat je je grenzen kan verleggen, zowel fysiek als mentaal? En nog belangrijker: ik had een clubje fijne mensen leren kennen."

Meer over