De favorieten

Dit wilden jullie weten in 2023: de 10 meest gelezen artikelen

29 december 2023 08:00 | sterren | Door Esther Hut

© ANP / Tobias Kleuver Media

We gaan alweer richting het einde van het jaar en daarom vinden wij het een goed moment om eens terug te blikken op 2023. Er is enorm veel gebeurd, maar wat waren de meest gelezen artikelen van het jaar?

Hier een mooi overzicht, dat wellicht voor een ‘oja!-momentje’ gaat zorgen.

10. Noodlot sloeg toe bij Dennis en Jelle na Ik Vertrek-aflevering

Bijna elk seizoen van Ik Vertrek leven kijkers erg mee met de kandidaten die voor een groot avontuur staan in een voor hen onbekend land. Afgelopen jaar maakte het verhaal van Dennis en Jelle veel los. Zij openden in Frankrijk een camping en hoewel het allemaal très, très bien met de camping ging, kregen ze wel de schrik van hun leven toen hun hondje Max werd getroffen door een herseninfarct.

ad
Dennis en Jelle in Ik Vertrek

9. Maarten Steendam verklaart maandenlange afwezigheid bij Hart van Nederland

Maarten Steendam is al een aantal jaar het vaste gezicht van Hart van Nederland, maar opeens was hij weg en niet meer te bekennen op tv. Niet voor even, maar meteen voor een paar maanden. Kijkers vroegen zich af waar de presentator zich nou mee bezig hield. Uiteindelijk gaf hij zelf het verlossende antwoord op Instagram: hij bleek op reis te zijn met zijn gezin in Nieuw-Zeeland.

sda

8. GTST onthult het oorspronkelijke duistere geheim van de familie Verduyn

Dat Goede Tijden, Slechte Tijden vorig seizoen vol zat met spanning en geheimen moge duidelijk zijn. Week na week zaten soapliefhebbers aan de buis gekluisterd. Ook de familie Verduyn maakt sinds een aantal jaar een hoop los bij kijkers. Tamara Brinkman en Sophie Bouquet onthulden dit jaar dat de makers van de soap eigenlijk hele andere plannen hadden met de familie.

cs

7. De TV van gisteren: Kijkers verrast met transformatie Martijn Krabbé in Dit Was het Nieuws

Martijn Krabbé verruilde voor één keer RTL om aan te schuiven in Dit Was het Nieuws. Alhoewel hij best wat van het nieuws af wist, was het toch iets anders dan vooral opviel bij kijkers. Het bleek dat de presentator zijn haar had geverfd en daardoor een iets ander voorkomen had dan normaal. Het leverde veel nieuwsgierigheid op bij lezers. 

cs

6. Nieuwtjes over twee families van Een Huis Vol

Als er één realityprogramma populair was dit jaar was het was wel Een Huis Vol. Zelfs toen het seizoen er lang en breed op zat bleven fans nieuwsgierig naar de avonturen en ontwikkelingen bij de families. De familie Jelies maakte bekend naar Spanje te verhuizen en zette hun huis te koop. Bij De familie Cudogham werd bekend dat vader Iven een boek ging schrijven.

sd

5. Martine van Os komende weken niet te zien bij Tijd voor MAX

Martine van Os heeft een enorm grote fanbase, zo blijkt. Dagelijks is ze te zien in Tijd voor MAX, dus kijkers zijn gewend haar dag in dag uit te zien met Siebrand Niessen. Maar één keer per jaar, in de zomerperiode, is ze een tijdje niet te zien. Maar waarom eigenlijk? Hele simpele reden: in deze periode is de presentatrice namelijk druk met de opnames van We Zijn Er Bijna.

sds

4. Slecht nieuws voor Paul & Debbie fans in B&B Vol Liefde

Paul en Debbie waren dé smaakmakers dit seizoen in B&B Vol Liefde. Het was geen liefde op het eerste gezicht, maar toen Paul halsoverkop naar Nederland moest voor een zieke vriend bleken de twee elkaar toch wel heel erg te missen. Helemaal na de zoen op het vliegveld. Uiteindelijk weten we natuurlijk allemaal hoe is het afgelopen met de tortelduifjes, maar een spannend momentje was het wel even midden in het seizoen.

de

3. Gewelddadige deelnemer uit Een Jaar van Je Leven gezet

In september 2022 ging het nieuwe realityprogramma Een Jaar van Je Leven van start. 24/7 konden we via livestreams het wel en wee van de kandidaten volgen. Maar als je zoveel op elkaars lip zit, dan lopen de spanningen soms ook wel eens hoog op. Zo ook in het geval van deelneemster Mexx. Ze kreeg tijdens een feestje namelijk ruzie met haar vriend Martin en gooide verschillende voorwerpen stuk, waaronder haar zender. Dat betekende een tweede gele kaart in een maand, waardoor ze per direct de loods moest verlaten. En dat was best een unieke gebeurtenis voor de realityshow.

cs

2. Deze deelnemers hebben Een Jaar van Je Leven inmiddels verlaten

Met 40 onbekende kandidaten die zich een jaar lieten opsluiten zag je soms bijna door de bomen het bos niet meer. Wie zit er nog in en wie is geëlimineerd of is vrijwillig vertrokken? Wij hielden het allemaal bij in een handig overzicht dat vaak werd bezocht door fans van het realityprogramma.

sa
 

1. 'Geschrokken' dochter Marieke geeft update over zieke Johan Derksen

Wat is Vandaag Inside zonder Johan Derksen? Precies, niet hetzelfde. In maart van dit jaar zat ‘de snor’ een aantal dagen niet aan tafel bij zijn compagnons, maar wat was de reden dat hij er niet was? Zelfs zijn dochter Marieke wist niet wat er aan de hand was toen ze haar vader niet op tv zag. Uiteindelijk bleek het gelukkig om een onschuldig griepje te gaan. Iedereen is natuurlijk wel eens ziek, maar in het geval van Johan Derksen kan hij dat maar beter niet zijn, want hij wordt dan enorm gemist. Het artikel is dan ook niet voor niets het meest gelezen artikel van heel 2023.

sda

Meer over