Dr. Phil krijgt kritiek na onhandige sekstweet

Dr. Phil ligt flink onder vuur, nadat hij een nogal onhandige sekstweet de wereld in stuurde. Er is zelfs een petitie tegen hem gestart.

Op Twitter riep Dr. Phil zijn volgers op om te reageren op de volgende stelling: "Als een meisje dronken is, is het dan ok om seks met haar te hebben? Antwoord ja of nee @drphil". Er kwam geen discussie over de stelling, maar over de intenties van de psycholoog. 

Petitie tegen Phil

Een vrouw heeft zelfs een online petitie gestart, waarin ze excuses eist van Dr. Phil. De vrouw vindt het belachelijk dat Dr. Phil zo'n vraag stelt, want volgens haar is seks zonder instemming van een nuchtere vrouw verkrachting. Ze schreef: "Er is geen vraag, Dr. Phil: verkrachting is verkrachting." De petitie is inmiddels door 1900 mensen ondertekend.

Dr. Phil biedt excuses aan

Na alle commotie heeft Dr. Phil de tweet direct verwijderd. Zijn woordvoeder heeft namens hem ook excuses aangeboden: "Dit was een onderzoeksstelling in voorbereiding op een show, geen persoonlijke vraag. Dr. Phil heeft het verwijderd zodra hij het zag. Wij bieden onze oprechte excuses aan dat het iets anders suggereerde dan wat de bedoeling was, namelijk het verzamelen van informatie."

Reageren