Dr. Rossi uit Peyton Place overleden

13 augustus 2014 14:18 | sterren | Door Televizier

De Amerikaanse acteur Ed Nelson, die in Nederland vooral bekendheid kreeg als dr. Michael Rossi in de soap Peyton Place, is zaterdag op 85-jarige leeftijd overleden.

Het gaat momenteel niet goed met de Hollywoodacteurs. Dinsdag pleegde de komiek Robin Williams zelfmoord en nu is ook de legendarische Ed Nelson overleden. Zijn schoondochter vertelde het trieste nieuws aan The New York Times. 

Peyton Place

Peyton Place wordt vaak beschouwd als 's werelds eerste soapserie. Er werden tussen 1964 en 1969 maar liefst 514 afleveringen gemaakt, Ed Nelson speelde in 436 episodes een grote rol. De serie werd in de Verenigde Staten uitgezonden door ABC, in Nederland beschikte de AVRO over de rechten.

Gooische Vrouwen

Ook Linda de Mol werd geïnspireerd door de arts uit Peyton Place. Ze verwerkte haar eigen versie van de beroemde geneesheer in de serie Gooische Vrouwen. Dokter Rossi, gespeeld door Derek de Lint, is de altijd zwijgzame psychotherapeut bij wie de welgestelde vrouwen hun hart regelmatig uitstorten. 

Ed Nelson

Op het cv van Ed Nelson stond niet alleen maar Peyton Place. De acteur was ook te zien in de beroemde westerns Rawhide en Gunsmoke en hij speelde rollen in de series The Fugitive, The Twilight Zone en The Untouchables.

Woensdag werd tevens bekend dat de wereldberoemde Amerikaanse actrice Lauren Bacall op 89-jarige leeftijd in haar huis in New York is overleden aan een beroerte.

Meer over