Elfstedentochtwinnaar Jeen van den Berg (86) overleden

Jeen van den Berg is woensdag op 86-jarige leeftijd overleden. Omroep MAX zendt vanavond een documentaire over de oud-schaatser uit.

Jeen van den Berg kreeg begin dit jaar een hersenbloeding, waarna zijn einde steeds dichterbij kwam. Woensdag 8 oktober 2014 is de dag dat Mister Elfstedentocht zijn laatste adem uitblies, hij is 86 jaar oud geworden.

Jeen van den Berg

Jeen van den Berg won in 1954 de Elfstedentocht en was sindsdien besmet met het virus. Hij wist de ‘Tocht der Tochten’ één keer op zijn naam te schrijven, de ereburger van Heerenveen reed in 1963 als derde over de finishlijn.

Elfstedentocht

Jeen van den Berg reed in 1997 zijn allerlaatste Elfstedentocht, hij was toen 65 jaar oud. ‘’Mijn vrouw zei gelijk al: 'Ben je nou helemaal bedonderd om daaraan mee te doen?' Maar ik wou het nog één keer doen en ik ben blij dat ik het heb gehaald’’, zei hij destijds in een interview met Trouw.

Omroep MAX

Jan Slachter heeft via Twitter laten weten dat Omroep MAX vanavond een documentaire over Jeen van den Berg uitzendt. Jeen 85 jaar! is vannacht om kwart over twaalf te zien op NPO 1.

Vorige maand overleed Polly bergen aan de gevolgen van longemfyseem.

Reageren