Emile Ratelband onderweg naar ebolaland

12 januari 2015 15:45 | sterren | Door Televizier

Emile Ratelband en zijn vriendin Gitta de Wit zijn onderweg naar ebolagebied, om ter plekke te helpen bij het bestrijden ebola.

Emile Ratelband was de enige BN’er die het zag zitten om voor Giro 555 naar een ebolaland af te reizen, om ter plekke verslag te doen alle gebeurtenissen. Emile bleek niet nodig, maar de positiviteitsgoeroe is vastberaden om de ziekte te bestrijden. Tsjakka!

Emile Ratelband

Emile Ratelband en zijn vriendin Gitta de Wit zijn inmiddels vertrokken naar Guinee. De voormalig Sterren Springen-deelnemer vertelde in Weekend dat ze 29 januari weer terugkeren naar ons koude kikkerlandje. "Ik ga gewoon drie weken helpen waar ik kan. Of ik nu moet klaarstaan voor de patiënten of doktoren te helpen motiveren. Ik kan zuurkoolstamppot of oliebollen maken, noem het maar op. Er is altijd wel dom werk nodig, waar ik dan mijn bijdrage aan kan leveren."

Sam Simon, mede-bedenker van The Simpsons, draagt ook graag zijn steentje bij aan de maatschappij. Hij schenkt daarom zijn erfenis van 100 miljoen dollar aan verschillende goede doelen.

Meer over