'Wie weet wat de toekomst brengt'

Erik van Looy sleept contract bij RTL4 in de wacht

30 juni 2023 08:57 | sterren | Door Judith Regeling

© Tom Cornelissen
Erik van Looy zal steeds vaker in Nederland te vinden zijn. De Vlaamse presentator en populaire deelnemer van De Slimste Mens heeft namelijk een contract bemachtigd bij RTL.

Hij zal per direct het presentatorenteam van de zender versterken.

Lees ook: Kijkers van De Slimste Mens dol op Vlaming Erik van Looy 

Erik van Looy

De 61-jarige Erik van Looy kan zelf nog nauwelijks geloven dat Nederland hem zo omarmd. "Op mijn 61e een contract krijgen bij de bovenburen van RTL, dat had ik niet durven dromen", reageert hij. "Ik ben onwijs trots op deze stap en ben heel blij dat ik de kans krijg om naast mijn werk voor De Slimste Mens in België ook mijn carrière in Nederland verder te ontwikkelen."

Beste Kijkers

In welke programma's hij te zien zal zijn en wat hij nog meer gaat doen, blijft nog wel de vraag. Peter van der Vorst wil daar nog niets over kwijt. "We zijn heel blij dat Erik van Looy ons team van talenten komt versterken. Erik is een uiterst sympathieke, intelligente en bijzonder grappige tv-maker met wie we verschillende projecten aan het ontwikkelen zijn", vertelt de Directeur Content RTL nog mysterieus.

Toch licht Peter wel een klein tipje van de sluier op. "Daarnaast zal hij geregeld te zien zijn in onze late-night talkshows en als panellid in bijvoorbeeld beste Kijkers. Ik kijk enorm uit naar deze nieuwe samenwerking."

Contract

In welk programma Erik van Looy dan ook uiteindelijk terechtkomt, zelf is hij allang blij. "Ik was verbaasd dat ze een 61-jarige Belg een contract aanbieden, waar meer in staat dan wat boekenbonnen en maaltijdcheques", zo vertelt hij gekscherend aan het Vlaamse nieuwsblad HLN.be. "Er stond wel degelijk een som dit keer, die ik bovendien kon lezen zónder ooglapje."

Meer over