Ewout Genemans (27) over Wie is de Mol? 2013

Presentator en acteur over zijn ervaringen in Wie is de Mol? 2013 "Gelukkig waren er ook manipulatieve opdrachten."

Hoe heb je je voorbereid?

"Ik heb wat seizoenen teruggekeken om te zien hoe oud-deelnemers het aanpakten. Ik lette er vooral op hoe ze de combinatie maakten tussen de opdrachten goed uitvoeren en soms verdachte zijn. Sommigen deden dat heel goed, zoals Patrick Mertens in 2008. Die gedroeg zich verdacht,  maar was op de juiste momenten ook sympathiek. Een opmerkelijke Mol-kandidaat."

Wat was het leugentje tegenover vrienden en familie over waar je naartoe was?

"Dat ik ter voorbereiding op de presentatie van het Junior Eurovisie Songfestival (op 1 december jl., red.) drie weken naar de nonnen ging om perfect Engels te leren spreken."

Op wat voor soort opdrachten hoopte je?

"Ik houd niet van spellen die met hoogte en snelheid te maken hebben, omdat ik altijd controle wil houden. Maar als je iets niét hebt bij WIDM, dan is het wel controle. Ik houd vooral van manipulatieve opdrachten. Gelukkig zaten die er ook dit seizoen weer in."

Wat was je tactiek?

"De opdrachten proberen te winnen en me af en toe een beetje verdacht maken. Dat is volgens mij de ideale combinatie. Ja, ik heb driftig in mijn Mol-boekje geschreven. Iedereen trouwens. De hele dag let je op wie waar zit, wat door wie wordt gezegd."

Hoe was de sfeer in de groep?

"Enerzijds hadden we het leuk met elkaar, anderzijds heerste er een sfeer van wantrouwen. Ook als de camera’s niet draaiden."

Reageren