Ferry Doedens blij dat publiek hem "niet uitgekotst heeft"

8 april 2016 15:09 | sterren | Door Televizier

Ferry Doedens is opgelucht dat het Nederlands publiek hem niet heeft laten vallen nadat hij wegens een drugsverslaving werd ontslagen bij GTST.

Ferry blikt in een interview met Vriendin terug op de afgelopen, roerige periode in zijn leven.

In puin

Toen bekend werd dat hij bijna elke dag cocaïne snoof en daarom niet meer door mocht in 's lands bekendste soap, dacht Ferry dat zijn professionele leven in puin lag: "Ik dacht dat alles wat ik in die zes jaar had bereikt naar de knoppen was. Dat ik niet meer aan werk zou komen. Maar ik had ook besloten dat ik bij terugkomst uit de kliniek eerlijk zou zijn. Waar ik dacht dat Nederland me uit zou kotsen, bleek iedereen me te hebben gesteund."

Onzeker

In hetzelfde interview merkt Ferry op dat hij door onzekerheid is gaan gebruiken: "Succes maakt onzeker. Het bestaan van acteur is sowieso onzeker. Ik ben nog steeds onzeker, maar het gebruik van dat witte spul maakt je nóg onzekerder." Ferry heeft een verstandig, ietwat voor de hand liggend advies voor andere jonge acteurs: "Probeer nooit cocaïne, want dan kun je er ook niet verslaafd aan raken."

Nieuwe Tijden

Ferry had zijn laatste opnamedag voor GTST in oktober. Sindsdien heeft hij hard gewerkt aan zowel zichzelf als zijn loopbaan. Naast een rol in de film Sneekweek speelt hij de hoofdrol in de theaterversie van Grease. Daarnaast werd eerder deze week bekend dat hij komende zomer terugkeert als Lucas Sanders in GTST-spinoff Nieuwe Tijden.

Meer over