Ferry Doedens openhartig over verslaving bij Van der Vorst Ziet Sterren

30 september 2015 11:52 | sterren | Door Televizier

Woensdagavond vertelt Ferry Doedens voor het eerst open en eerlijk over zijn cocaïneverslaving bij Van der Vorst Ziet Sterren.

Endemol wees hem de deur en dit betekende een soap-exit voor Ferry bij Goede Tijden Slechte Tijden. Eerder bekende de acteur dat hij niet naar behoren kon functioneren vanwege zijn drugsprobleem. Ferry vertelt woensdagavond aan Peter van der Vorst voor het eerst het hele verhaal: “Ik had een cocaïneverslaving. Dit durfde ik niet te vertellen vanuit schaamte.”

Aan de bak

De GTST-ster vertelt verder in het programma Van Der Vorst Ziet Sterren hoe het allemaal zo ver heeft kunnen komen en hoe zijn vrienden en familie op hem reageerden en hem de laatste kans gaven om aan zichzelf te werken. Ferry laat weten dat de afkickperiode erg moeilijk voor hem was: “Het is een rollercoaster geweest. Ik heb veel geleerd, ben mezelf keihard tegengekomen en heb flink aan mezelf gewerkt. En dat zal ik moeten blijven doen, ondanks dat het nu goed gaat met mij.”

Zijn ervaringen en gevoelens heeft hij opgeschreven in een dagboek dat hij met Peter deelt.  Volgens Albert Verlinde gaat het naar omstandigheden erg goed met de GTST-ster. Ferry is inmiddels weer druk bezig met allerlei klussen. Zo is hij de vaste vervanger van hoofdrolspeler Tim Douwsma in de musical Grease. Hij is nog tot in december in GTST te zien.

Het interview is vanavond te zien in de eerste aflevering Van Der Vorst Ziet Sterren om 20:30 uur op RTL 4

Lees ook:
Beau Schneider minstens half jaar uit GTST

Meer over