Finalist Marisca Hage over de finaleweek van Bake my Day

14 mei 2014 07:08 | sterren | Door Televizier

Deze week is de finaleweek van de kookwedstrijd Bake my Day. Marisca Hage is een van de zes finalisten. Haalt het Rotterdamse lekkerbekje de eindstrijd van vrijdag?

Hoe heb je je voorbereid op de finaleweek?

"Ik heb ontzettend veel dingen gebakken. Je weet natuurlijk niet wat je moet gaan maken, er zijn honderdduizend mogelijkheden. Maar ik wilde toch zo goed mogelijk voorbereid zijn. Verder had de jury me geadviseerd meer uit m’n hoofd te leren, zoals bepaalde technieken en hoe je verschillende beslagen en deegsoorten bereidt. Dat heb ik ook gedaan. Thuis kun je even je kookboek pakken als je het niet meer weet, maar dat kan in dit programma niet. ­Uitproberen en studeren: daar ben ik in de aanloop naar de finaleweek mee bezig geweest. Ik heb mezelf een stoomcursus bakken gegeven.”

Denk je dat je last gaat krijgen van zenuwen?

"In de eerste uitzending was ik ontzettend zenuwachtig. Dat was gewoon niet leuk meer. Ik stond met trillende handen achter het fornuis, ik kon niet eens een ei splitsen. Maar daarna ging het wel. De juryleden ­zeiden dat ze me rustig en ­consistent vonden. Dat geeft vertrouwen. Ik denk dat ik mijn zenuwen nu wel onder controle heb, maar het blijft natuurlijk wel spannend.”

Als je wint, mag je je eigen bakboek uitgeven. Krijg je dat vol?

"Ja, dat zou ik wel vol krijgen. Ik heb heel veel lekkere, leuke recepten en ik zou er veel handige trucjes en tips in zetten. Zelf gebruik ik vaak fondant. Daar kun je van alles en nog wat mee boetseren. M’n lekkerste recept is mijn hazelnoot-schuimtaart. Mijn vader is het daar vast mee eens; ik heb het pas nog gemaakt voor zijn verjaardag. Zelf ben ik verslaafd aan macarons. Die zijn al op voordat ze op tafel komen. Eerst mislukten ze meestal als ik ze maakte. Toen heb ik Hidde de Brabander van Bake my day om een goed recept gevraagd en nu smaken ze overheerlijk. Dat zou dus zeker ook in mijn boek komen.”

Wat zijn je toekomstplannen?

"Ik heb al een bakbedrijfje voor kinderfeestjes en bruiloften, Fun2Bake. Daarnaast zou ik een winkeltje in Rotterdam ­willen hebben, waarin ik mijn eigen creaties kan verkopen, vooral taarten. Ik heb niet voor banketbakker geleerd, maar heb wel aanleg voor het vak. Jamie Oliver heeft ook geen diploma en kijk eens wat hij heeft bereikt. Ik zou van mijn hobby graag mijn beroep maken. Randy, een van de andere kandidaten, heeft zich al aangemeld om met me samen te werken!”

Bake my Day is deze week elke dag te zien om 19:55 uur op Net 5.

Meer over