Fockeline Ouwerkerk over Moordvrouw

Fockeline Ouwerkerk (31), tv- en toneelactrice, is het nieuwe gezicht in het tweede seizoen van ‘Moordvrouw’. Ze speelt het nieuwste lid van het rechercheteam: Liselotte van Kempen.

Hoe kwam je in Moordvrouw terecht?

,,Ik ben gevraagd auditie te doen en ik twijfelde geen moment. Om in een politieserie te spelen vind ik echt te gek! Ik heb als voorbereiding het hele eerste seizoen gekeken. Dat vond ik echt fantastisch. Ik vind het een heel goede, spannende serie.”

Hoe is het om binnen te komen in een cast die al helemaal op elkaar is ingespeeld?

,,De eerste dag was wel even spannend natuurlijk. Ze spelen al een jaar met elkaar samen
en ik kom er als nieuweling tussen. Zij kregen ook toen pas het nieuwe personage Liselotte te zien. Maar het was echt een warm bad waar ik in kwam. De kennismaking met de rest verliep erg natuurlijk.”

Wat voor rol speel je?

,,Liselotte van Kempen is een jonge, ambitieuze forensisch rechercheur. Ze heeft in Amerika gestudeerd, maar is naar Nederland teruggekeerd vanwege de mentaliteit. Ze is een beetje contactgestoord; ze is erg van de feitjes en voelt vaak niet wat er emotioneel aan de hand is. Als ze met een moordzaak bezig is, moet
alles wijken voor de oplossing. Dan heeft ze geen tijd om te voelen wat er aan de hand is. Dat levert ongemakkelijke maar ook wel weer grappige situaties op.”

Is het een moeilijke rol?

,,Liselotte staat wel ver van mij af, ik ben zelf erg sociaal. Om de rol goed te kunnen spelen, moest ik mijn sociale tentakels tijdelijk uitschakelen. In bepaalde situaties zou ik zelf een arm om iemand heen slaan, maar Liselotte zou dat nooit doen. Omdat het personage totaal niet op me lijkt, was het een mooie uitdaging om haar te spelen.”

Waarom moeten we allemaal kijken naar seizoen 2?

,,Het is net zo goed als het eerste seizoen, misschien zelfs wel beter. Ik heb mijn rol met ontzettend veel plezier gespeeld en ik hoop dat je dat terugziet op televisie. Het is gewoon een goed gemaakte, snelle politieserie. Ik ga zelf in elk geval kijken. Ik zal wel wat gespannen zijn, want het is toch apart om jezelf op
televisie terug te zien. Zeker nu ik iemand speel die zo ver van me af staat. Vorig seizoen keken er wekelijks ongeveer 1,7 miljoen mensen naar Moordvrouw. Om in het theater zo veel mensen te bereiken, zou ik mijn hele leven op het toneel moeten staan.”

Reageren