Freek Vonk voelt sinds haaienbeet niets meer in zijn onderarm

6 februari 2017 10:14 | sterren | Door Televizier

© Facebook Freek Vonk

Freek Vonk ligt nog steeds in het ziekenhuis in Miami. Sinds een haai zijn rechterarm toetakelde, heeft de tv-bioloog geen gevoel in de huid van zijn onderarm.

"De zenuwen zijn helaas zwaar beschadigd", schrijft Freek op zijn persoonlijke Facebook-pagina. "Maar zenuwen kunnen regenereren, dus het gevoel zou terug kunnen komen in een paar weken of maanden. Garanties zijn er echter niet."

Freek naar de haaien

Freek was vorige week bezig met de opnames van zijn nieuwe tv-programma Freek naar de haaien, maar moest zijn werk abrupt staken toen een rifhaai een flink stuk huid uit zijn arm hapte. De bioloog onderging een drie uur durende operatie in het Jackson Memorial Hospital in Miami. Daarbij kreeg hij maar liefst honderd hechtingen.

Schitterende hechtingen

Naast het slechte nieuws over de zenuwen heeft Freek nu ook goed nieuws: de huid van zijn bovenarm is netjes gerepareerd. "De hechtingen zien er schitterend uit", laat de kinderheld weten. "Onvoorstelbaar hoe mooi dit gelukt is, zeker gezien het feit dat mijn bovenarm aan stukken lag en ik zelfs mijn spieren zag zitten! In mijn biceps zitten ook een paar scheuren maar die zouden moeten kunnen helen in de komende tijd."

'Haai five'

Freek blijft voorlopig nog wel even in de lappenmand. "Er is nog steeds een behoorlijke kans op een infectie, daarom blijf ik voorlopig nog onder toezicht van het ziekenhuis in Miami. Ik hoop jullie echter allemaal binnenkort weer met mijn rechterarm een grote 'HAAI FIVE' te kunnen geven."

Lees ook:
Freek Vonk kan alweer lopen 

Meer over