Frits Sissing over Musical Sing-A-Long 2012

Het is meezingen geblazen bij de 'Musical Sing-A-Long'. Ook presentator Frits Sissing schraapt zijn keel voor de musicalklassiekers die voorbijkomen.

Kun je alvast verklappen wat we vanavond te zien krijgen?

"We zingen bekende nummers uit verschillende musicals; de duizenden mensen op het Musemplein zingen gezellig met ons mee. Er komen veel nieuwe musicals aan bod, zoals Dik Trom, Annie,Aspect of love en Woef side story. Ook De Jantjes met Willeke Alberti en Sister act met Simone Kleinsma komen voorbij. Bovendien zien we co-presentator Kim-Lian van der Meij in Shrek en Don Karaty van So you think you can dance doet mee in de musical Lover of loser."

Je gaat zelf ook zingen. Heb je daarvoor een extra zanglesje genomen?

"Nee, ik heb geen zangcursus gevolgd. Ik zing samen met Kim-Lian het openingsnummer Do-re-mi van The sound of music. Dat heb ik al zes keer eerder gedaan, dus daar hoef ik niet echt meer voor te oefenen. Je hoeft sowieso niet heel goed te kunnen zingen; meezingen is belangrijker. Het wordt gewoon één grote, spontane avond."

Kijk je naar de uitzending en het zingen uit of ben je toch nerveus?

"Dit wordt de zevende keer dat ik de Musical sing-a-long presenteer. Eerst deed ik het samen met Tooske, daarna met Chantal Janzen en sinds vorig jaar met Kim-Lian. Omdat ik het al zo vaak gepresenteerd heb, ben ik niet meer nerveus. Voordat ik zelf ga zingen, is het natuurlijk wel even spannend. Ik heb er ontzettend veel zin in. Dit zijn echt de pareltjes waaraan ik mag meedoen. Het is een uniek programma en één vrolijk feest. Er komen zo veel mensen op af. Het plein is van ‘s middags drie tot ’s avonds elf uur afgeladen vol."

Wat zijn jouw favoriete musicals?

"Lastig te zeggen, want dat zijn er heel veel. Ik hou van variatie en vind veel verschillende musicals mooi. Eén van mijn favorieten is Les misérables: een klassieker. Het is één groot spektakel met indrukwekkende muziek. Daarnaast vind ik Petticoat een leuke musical en Ramses behoort ook zeker tot mijn favorieten. Die musical raakt me op een andere manier dan Les Misérables. Ramses heeft een mooi verhaal; het gaat over het leven van Ramses en het herinnert me aan hem. Mijn favoriete musicalacteurs zijn René van Kooten en Ara Halici."

Waarom moeten we allemaal kijken naar de Sing-a-long?

"Het is de perfecte afsluiter van je zomervakantie. En het is een vrolijke uitzending, waarbij je lekker kunt meezingen."

Reageren