Geer en Goor betalen uitvaart Theo Wilhelm

6 september 2016 10:11 | sterren | Door Televizier

© Screenshot YouTube

Zondag overleed Theo Wilhelm op 83-jarige leeftijd. Hij werd dankzij Gerard Joling en Gordon op zijn oude dag een bekend figuur. Het duo heeft besloten zijn begrafenis te betalen.

Gerard Joling bevestigde het nieuws over hun barmhartige daad dinsdag bij Koffietijd. "Het was zo'n pure man. Zo ongelofelijk blij met zulke kleine dingetjes. We hebben even voor hem de eenzaamheid kunnen doorbreken. We vinden dat hij ons veel heeft gebracht, wat weer belangrijk is voor andere eenzame mensen. Dus we hopen dat dit een mooi gebaar is."

Boodschappen

Geer en Goor kwamen Theo in 2013 bijna per toeval tegen toen ze een tijdje in de bijstand zaten voor hun programma Geer en Goor: Effe geen cent te makken. Het verhaal van de eenzame, homoseksuele oud-entertainer raakte hen behoorlijk. Theo had zijn zieke partner tot aan het eind verzorgd, waardoor hij diep in de schulden zat. Hij vertelde rond te moeten komen van zestig euro in de week en noodgedwongen thuis te blijven waar hij macaroni met een bouillonblokje maakte. Gerard verraste Wilhelm met een goedgevulde tas boodschappen.

Bezoek

Theo kampte zelf ook met een zwakke gezondheid: naast prostaatproblemen had hij last van astmatische bronchitis. Gordon zocht Wilhelm in juni nog op in een verzorgingshuis waar hij zei dat het goed met hem ging, op wat benauwdheid na. 

Lees ook:
Gordon baalt dat Gerard Joling barmhartige daad openbaar maakt 

Meer over