Geer en Goor hebben weer een cent te makken

Gerard Joling en Gordon kunnen weer opgelucht adem halen: hun maand in de bijstand zit er weer op. De opnames voor Geer en Goor: Effe Geen Cent te Maken zijn dus klaar.

"Het was een hele mooie en enerverende, maar ook een zware maand", laat Gordon aan RTL Boulevard weten. Hij heeft er dan ook geen problemen mee dat de opnames er weer opzitten.

Dagen van 16 uur

"We hebben soms wel dagen van zestien uur gemaakt. We hadden ook nog ons eigen werk te doen naast dit programma. Als we dan hier in Amsterdam-Noord thuis kwamen, moesten we ook nog ons eigen eten koken", laat de zanger weten.

Gerard Joling

Gelukkig had Gordon het wel erg gezellig met collega en huisgenoot Gerard Joling. "We hebben het leuker dan ooit met elkaar gehad. Veel mensen dachten van tevoren dat wij het niet een maand zouden volhouden, maar het is ons toch gelukt."

"We hebben veel gelachen met elkaar. De muren waren zo dun dat ik de scheten van Gordon continu hoorde", vult Gerard aan. "We zijn ook ouder geworden. Het zou erg gênant zijn als wij ruzie maken, terwijl we er ook zijn om te ouderen te helpen."

Ouderenzorg

Want dat was het uiteindelijke doel van het programma: aandacht vragen voor de ouderenzorg in Nederland. "Ik ben wel erg geschrokken van sommige verhalen die ik van ouderen heb gehoord", vertelt Gerard. "Het is triest om te horen dat er zo weinig vrijwilligers zijn die de ouderen kunnen bijstaan."

Het programma Geer en Goor: Effe Geen Cent te Makken begint op donderdag 3 oktober om 20:30 uur op RTL 4.

Meer over:

Reageren