900 euro

Gerard Joling uren vast in Thaise cel om e-sigaret

16 augustus 2019 09:44 | sterren | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP Kippa
Gerard Joling heeft enkele uren in een Thaise cel doorgebracht. De zanger was voor een optreden in het Aziatische land en wilde daarna nog even het nachtleven van Pattaya in, maar doordat zijn geluidsman een e-sigaret in bezit had, werd het nachtleven nooit gehaald.

"We hadden eerst totaal niet door wat er aan de hand was, maar het bleek om zijn e-sigaret te gaan. Die zijn in Thailand namelijk verboden. Hij moest mee naar het bureau en we begrepen er niets van", zegt de 59-jarige Joling in gesprek met De Telegraaf.

Hok

Volgens de twee agenten die de geluidsman, Joling en het gevolg meenamen naar het politiebureau kon de geluidsman een gevangenisstraf van vijf jaar tegemoet zien als hij niet gelijk 900 euro zou aftikken. "Dat leek mij een belachelijk bedrag en daarom begon ik me er flink tegenaan te bemoeien, maar dat had ik beter niet kunnen doen. Toen zat ik ook ineens in dat hok en mocht ik ook niet meer weg!"

Accijnzen

Uiteindelijk besloot Gerard Joling om de boete te betalen zodat ze werden vrijgelaten. "Toen het geld er was, waren ze inderdaad tevreden en kregen we nog een hele uitleg. Het had te maken met het ontduiken van accijnzen, weet ik veel. Maar het lijkt me goed om mensen die naar Thailand gaan te waarschuwen dat een e-sigaret je behoorlijk in de problemen kan brengen."

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Wat een gezelligheid hier in Bangkok #gerardjoling #thailand

Een bericht gedeeld door Gerard Joling (@gerard_joling) op

Meer over