Gordon neemt uitspraken over Top 40 terug

7 januari 2016 10:45 | sterren | Door Televizier

© William Rutten

Gordon, die de laatste tijd geen blad voor zijn mond nam en alles en iedereen beledigde, neemt zijn felle uitspraken over de Top 40 terug. 

De zanger liet zich in een interview met Volkskrant Magazine zonder gêne uit over de Stichting Nederlandse Top 40. Volgens hem zou de Top 40 zijn gekocht door platenbazen en hierdoor geen eerlijk beeld geven van de populariteit van de nummers. Ook noemde hij de hitlijst pure maffia. 

Geen hard bewijs

Volgens Gordon is de Top 40 op haar teentjes getrapt en daarom liet hij het volgende op zijn Facebook weten: ‘’De Top 40 vindt dat deze uitlatingen onjuist zijn en schadelijk voor haar eer en goede naam. Omdat ik het harde bewijs niet op tafel kan leggen, had ik deze uitlatingen beter niet kunnen doen’’, stelt de zanger. ‘’Ik wil verder geen energie steken in negatieve zaken en omdat ik, zoals aangekondigd, zelf mijn muziekcarrière op een laag pitje zal zetten, stuur ik dit persbericht.’’

Aanklacht

Goor trekt zich op het juiste moment terug. Het AD meldt dat Veronica-baas Erik de Zwart net op het punt stond om hem aan te klagen, maar dat is nu van de baan. ‘’De dagvaarding lag al klaar. Hij zei dingen in het interview die niet waar waren. Hij mag geen onwaarheden spreken en zeggen dat we corrupt zijn. Daarom hadden we een advocaat genomen’’, vertelt Erik de Zwart aan de krant. 

Lees ook: Gordon hekelt Toppers en corrupte platenindustrie

Gordon geeft explosief interview: 'René Froger heeft een enorm drankprobleem' 

 

 

Meer over