Gordon: Omroep MAX moet geld inzamelen voor ouderen

Gordon heeft forse kritiek om Omroep MAX. De ouderenomroep zou senioren moeten helpen in plaats van taartenbakshows uit te zenden.

Al een paar jaar maken Geer en Goor voor RTL 4 een realityshow waarin ze ouderen helpen. In plaats van hulp-tv, zendt omroep MAX momenteel het succesvolle Heel Holland bakt uit. “Wat heeft dat programma nou met ouderen te maken? Ja, oude taarten. Leuk hoor, maar neem ook je verantwoordelijkheid,” zegt Gordon tegen De Telegraaf.

Geld inzamelen

Gordon zegt dat het eigenlijk niet de taak is van de commerciële omroep om een ouderenhulpprogramma te maken: “Wij doen acht afleveringen en dan een jaar niks. Omroep MAX, doe in ieder geval iets in de tussenliggende tijd om geld in te zamelen voor de ouderenzorg. Ik hoop echt dat dat gaat gebeuren.” 

Warm hart

Dat Geer en Goor ouderen een warm hart toedragen is niet alleen gebleken uit de series die ze maken voor RTL 4. Onlangs overleed een van hun kandidaten, Theo Wilhelm, en het olijke duo besloot zijn uitvaart te betalen. Ook namen ze onlangs samen de single en videoclip van Eenzaam en alleen opgenomen. De titel slaat op de eenzaamheid onder ouderen die wordt aangepakt in Geer en Goor. 

MAX maakt mogelijk

Toch ziet Gordon iets over het hoofd. Jan Slagter maakt al jaren het programma MAX maakt mogelijk. Het nieuwste project van dit initiatief is het bouwen van een verpleeghuis, dat in 2017 geopend gaat worden. Ook in landen als Hongarije en Indonesië helpt het programma ouderen aan een beter bestaan.

Lees ook:

Geer en Goor betalen uitvaart Theo Wilhelm

Reageren